Komfortná a zároveň útulná reštaurácia interiérovým stvárnením a konceptom korešponduje so zvyškom hotela. Prešla pred časom kompletnou rekonštrukciou, od podláh až k stropu, nový je aj nábytok, takže všetko teraz viac ladí so susednou letnou terasou. Tá plní účel aj v zime ako vyhrievaná zimná záhrada a je z nej nádherný panoramatický výhľad na Nitru.

Príjemným poznatkom pre nás bol štandard obsluhy, ktorá perfektne ovláda svoju prácu. Nechýba jej profesionalita, ale ani stále srdečný prístup a ochota pomôcť sa zorientovať v jedálnom lístku. Na začiatku nás usadila k stolu, pre väčší komfort nám priniesla aj taburetky, kde sme si mohli odložiť naše veľkorozmerné kabelky. Stoly sú dokonale prestreté, nechýbal živý kvet ani svietnik.

Šéfkuchár Viliam Beňo kladie dôraz na kvalitu surovín, ktoré mnohé sú z vlastnej produkcie. Hotel má vlastnú bylinkovú záhradu a dopestuje si aj ovocie. Vracia sa k tradičným slovenským jedlám, pečie si vlastný chlieb a robí aj domáce maslo. To dostanete efektne naservírované na kamennom podnose s jedlými farebnými kvetinkami, bylinkami ako amuse-bouche.

Jedálny lístok je stručný, mení sa sezónne a týždenne ho dopĺňa Business menu, ktoré tvorí polievka, dva druhy hlavného jedla a dezert. V kuchyni sledujú moderné trendy a väčšina jedál poteší svojim kreatívnym uchopením, skvelou prezentáciou a perfektnou prípravou. Na požiadanie vám pripravia aj bezlepkovú diétu.

Na začiatok sme si vybrali rybaciu polievku Zlatý kľúčik (6 eur), ktorú tu podávajú a na ktorú sem chodia ľudia už celé desaťročie. Pokojne by stačila aj ako hlavné jedlo, bola hustá, plná rybacieho mäsa. Vynikajúci bol aj slepačí vývar s domácimi rezancami, mäsom a zeleninou (4 eur).

Zo špeciálnej Zlatej ponuky z ktorej bola aj rybacia polievka sme si vybrali aj Pečené teľacie líčka s omáčkou z čierneho piva a zeleninový chips  (19 eur). Mäso sa rozpadalo na jazyku, na tanieri bolo obložené maličkými mrkvičkami aj s vňaťou. Výborná a efektne naservírovaná zároveň bola do ružova Pečená bravčová sviečková sous-vide v pistáciovej kruste, s bielou špargľou, hráškovým krémom a smotanovou omáčkou z francúzskej horčice (24 eur).

Nedalo nám odísť a pritom neochutnať Jahodovo-rebarborový sorbet v čokoládovej guli, ktorú prelievajú horúcou čokoládou (8 eur). Jej servírovanie je okrem iného aj skvelým predstavením. Jazzová hudba dokonale dopĺňala atmosféru večera, aj keď to bolo len z rádia..

Jedálny lístok si možno podrobne preskúmať na internetovej prezentácii hotela. Ako sme sa dozvedeli, v súčasnosti pripravujú novú a lepšiu ponuku vín.

Zhrnutie:

Plus:  Skvelé jedlo, profesionálny personál

Mínus: Niektoré ceny sa nám zdali neprimerané - espresso za 3 eura, alebo čaj z čerstvého zázvoru za 4,50