Počas návštevy hotela Astrum Laus v Leviciach sme samozrejme nechceli vynechať návštevu jeho reštaurácie - . a keďže to bola naša prvá návšteva v nej, môžeme povedať, že nás, napriek kladným predošlým hodnoteniam milo prekvapila.
Najprv to vyzeralo tak, že situácia s našou večerou sa mierne skomplikuje, lebo nám na recepcii oznámili, že večer v hoteli organizujú veľký vianočný večierok pre dvesto ľudí. Aj napriek tomu nám hotelový personál vyšiel v ústrety a ponúkol nám servírovanie večere v hotelovom bare. Pripravili nám špeciálny stôl pre dvoch, čo nás veľmi príjemne prekvapilo a zároveň potešilo. Dôkaz, že keď sa chce, všetko sa dá...
Keďže sme chceli kuchyni, v súvislosti s obrovskou akciou, ktorú mali na starosti trochu pomôcť, jedlo sme si objednali niekoľko hodín vopred, hneď po našom príchode do hotela. Keďže nám hotel vyšiel v ústrety, chceli sme im trošku pomôcť aj my.
Začali sme ako tradične s predjedlom. Z jedálneho lístka sme si vybrali Jemné carpaccio z hovädzej sviečkovice s malým rukolovým šalátikom preliate citrónovým olejom a posypané hoblinami parmezánu s bagetkou (10,50 eura), v druhom prípade to bola Terinka z husacej pečene Foie Gras s cibuľovou marmeládou a toastom z tmavého slnečnicového chleba a želé z ľadového vína (7,60 eura). Obe predjedlá boli nielen vynikajúce chuťovo, ale aj pastvou pre oči. Podobne ako všetky chody.
Nasledovala polievka. V tomto prípade sme si vybrali Silný slepačí vývar s vaječnými niťovkami, zeleninou julienne, slepačím mäsom a petržlenovou vňaťou (2,50 eura) a Cviklovú krémovú polievku s čerstvým chrenom a mrveničkou z kozieho syra Chervé s fritovanou rukolou (3,80 eura). Už keď čítate tie ingrediencie, tušíte, že sa máte na čo tešiť. A skutočne. Obe polievky boli veľmi chutné.
Po predjedle a polievke, ktoré nám veľmi chutili, sme sa už tešili na hlavný chod. Tu sme si zvolili Pikantné plátky z hovädzej sviečkovice s jemne pikantnou omáčkou z cesnaku a dijónskej horčice so zemiakovými plackami (19,50 eura) a Grilovanú bravčovú kotletu preloženú s prosciuttom a sušenou paradajkou zagratinovanú sysrom hermelín, pečený zemiak Violet v alobale so slaninkou a cesnakovým dressingom (12,50 eura). Obe jedla boli dokonalé!
No a samozrejme, na záver nesmelo chýbať niečo sladké. Z dezertov sme ochutnali Pečenú tortičku z belgickej 72 % čokolády s flambovaným malinovým chutney (3,30 eura) a Hruškový koláč s mascarpone penou a pekanovými orechmi (3 eurá). Ani posledné jedlo večera nás nesklamalo, bolo dokonalou čerešničkou na torte.
Večeru sme zapili kvalitným suchým červeným vínom z Talianska a výborným pivom Erb.
Spomenúť musíme aj obsluhu, ktorá bola na vysoko profesionálnej úrovni, čo nie je samozrejmosť. Aj za toto patrí hotelu Astrum Laus a jeho reštaurácii veľká pochvala. Ak budete niekedy v Leviciach a okolí, táto hotelová reštaurácia je tou správnou voľbou na pracovné, aj súkromné stretnutie. Bez debaty.
Zhrnutie:
Plus: Príjemný a ochotný hotelový personál a profesionálna obsluha v reštaurácii, výborné a chutné jedlo, krásne servírované.
Mínus: Počas našej prítomnosti nijaké.