Wellness hotel Chopok je už medzi znalou verejnosťou známy svojim výborným vybavením a službami a má aj výbornú kuchyňu. Keďže hotel je často plný, reštaurácia funguje väčšinou len pre hotelových hostí.
Podnik má zaujímavý jedálny lístok, ak si z neho ale chcete niečo dať, odporúčame počas obeda. Väčšina hostí tu máva polopenziu, takže večer sa zameriavajú na jej servírovanie.
Keď sme sa pri príchode do hotela informovali o možnosti, dať si z jedálneho lístka večeru, dozvedeli sme sa, že je to možné len medzi 21.00-21.30, takže sa nám zdalo výhodnejšie vybrať si z denného menu za 16 eur na osobu. Večera je tu servírovaná a podáva sa formou päťchodového menu.
Hostia majú stoly označené číslom izby, čašník je teda hneď informovaný, čo nám má priniesť. Ako predjedlo v ten deň podávali Karpatské miešané plato, čo bol slaný nepečený nárez so šunkou, dostali sme k nemu bezlepkové pečivo.
Polievka minestrone nás pekne zahriala, bola chutná. Hlavné jedlá boli naozaj vydarené. Veľmi nám chutili Marinované kuracie prsia so šalviou a slaninkou na šafranovom rizote, bolo mäkké, dobre ochutené a ryža krémová.
Aj druhý výber bol výborný, Rybacie variácie na restovanej paradajke, maslové zemiaky. Ochutnali sme aj dezert, Miešaný zmrzlinový pohár s čerstvým ovocím. K večeri majú hostia ešte bufet, môžu si nabrať rôznu zeleninu a pečivo, nám však podávané jedlá stačili. K jedlu sme si objednali rozlievané Rulandské šedé.
Keď si chcete po večeri posedieť napríklad pri pohári vína, odporúčame presunúť sa do lobby baru, v reštaurácii začala po deviatej hektika, začali ju chystať na raňajky.
Hoci sme sa nakoniec k jedlám z a la carte nedopracovali, musíme uznať, že aj ponuka denného menu je tu na vynikajúcej úrovni.