Villa Nečas síce nesídli v centre mesta, ale autom je to z neho na skok a ak sa chcete naozaj kvalitne a chutne najesť, za dobrým jedlom sa oplatí prísť práve sem – do reštaurácie Via Magna. V príjemnom prostredí v historických priestoroch s dekoráciami zo živých kvetov na stoloch a príjemnou tlmenou hudbou sme sa tu dočkali profesionálneho prístupu.
Prvýkrát sa nám stalo, že nebol problém s bezlepkovým chlebom k večeri, preto sme si mohli vychutnať aj predjedlo, ku ktorému sa servíroval.
Tatarák z hovädzej sviečkovice, šalotkovo-chilli chutney (10,90 €), aj Kačacia foie gras s višňami marinovanými v portskom víne (10,90 €) hneď nasadili vysokú latku, boli obe vynikajúce.
Kým sme na ne čakali, ochutnali sme aj na tenučké plátky nakrájanú bravčovú panenku, ktorú sme dostali ako pozornosť podniku. Ďalší výber bol z hlavných jedál, objednali sme si Zubáča, pečený filet podávaný na zemiakovom pyré s pečenou mrkvou na mede, pošírovanou mladou zeleninou a vínovou omáčkou (18,90 €) a Bravčovú panenku, jemne prevoňanú na slivkovej kôre, pučené zemiaky s oškvarkami, hríbovo-bylinkové ragú (14,90). Obe jedlá boli vynikajúco pripravené a hoci to boli veľké porcie, zmizli z taniera.
Navnadení dobrým jedlom sme si ešte objednali dezert Panna cotta (4,90 €), tá nám pravdupovediac nesadla, mala pre nás príliš kyslú chuť.
V jedálnom lístku sú v ponuke okrem nášho výberu polievky, šaláty a cestoviny a aj tri druhy degustačného menu, nápojový lístok a vínna karta sú obsiahle. V objekte je aj vínna pivnica, kde sa organizujú rôzne podujatia, v ponuke sú slovenské aj zahraničné vína.
Strávili sme tu príjemnú hodinu a pol a môžeme len odporúčať.
Zhrnutie:
Plus: vynikajúce jedlo, ktorému sekundoval výborný servis, myslia tu aj na „bezlepkových“
Mínus: dezert Panna cotta nám príliš nesadol