Niektoré reštaurácie sú ako vták Fénix – najprv sú skvelé, potom z rozličných príčin ich jas trochu alebo viac pohasne aby opäť ako sa hovorí „vstali z popola“. Presne taká je reštaurácia hotela Hills v Starej Lesnej. Keď pred niekoľkými rokmi začínala, bol to určite jeden z najlepších reštauračných podnikov (ak nie najlepší) v Tatrách, varili tu v súčasnosti známi šéfkuchári.

Potom nastal útlm ale všetko sa zmenilo pred rokom. To reštauráciu prebral jeden z najlepších slovenských šéfkuchárov Peter Ďurčo, ktorý má vychytenú reštauráciu TOP restaurant v Žiline. Keďže žilinský podnik funguje len na rezervácie, dokáže obidva podniky manažovať tak, aby bol všade prítomný keď treba. 

To znamená že v Tatrách ho nájdete najmä cez víkendy, prázdniny a keď sú v hoteli väčšie akcie. Keď je v Žiline, má zdatného a spoľahlivého sekundanta v šéfkuchárovi Milanovi Šavelovi. Jedálny lístok je sympaticky stručný, prísne sezónny a niekoľko krát ročne ho menia. Keď sme tu jedli, práve bola čerstvo na svete jeho jesenná verzia.

Tak sme si pochutnali napríklad na trochu nezvyčajnom ale veľmi chutnom predjedle ako sú Lieskové orechy a s bryndzou a mrkvou (6,40 EUR), Polievke – Pórový krém s marinovanou hovädzou sviečkovicou a mliečnou espumou (5,40), ako ľahšiu verziu hlavného jedla sme zvolili Gratinovaný karfiol v omáčke z paradajok na zemiakovej kaši (7,90) a ani tu sme netrafili vedľa. No a úplne do čierneho sme trafili so Sumcom sous-vide v červenom víne (12,80) Jelením stehnom s krúpkovo-zeleninovým šalátom (18,80) . Kombinácia sumčieho mäsa a červeného vína je asi nezvyčajná, ale chutila výborne, ak by ste nevedeli, čo jete, tak určite by ste netipovali na rybu.

Mäso bolo výborne ochutené a krehké. Jelenie stehno tiež mäkké, šťavnaté a kombinácia s krúpami naozaj vydarená. Suroviny, ktoré v kuchyni používajú sa snažia brať z čo najbližšieho okolia. Na a la carte sa do Hillsu chodí najmä cez deň a večer sú klientmi neubytovaní hostia z okolitých chát a apartmánov. Hoteloví hostia uprednostňujú večere formou polopenzie – ale ani tá nie je na zahodenie, povedali by sme že je na Slovensku výnimočná – je servírovaná a hostia si môžu vyberať až z ôsmych (!) hlavných jedál, pričom si ich nemusia vyberať pri raňakách, ako je to všade zvykom,  ale stačí si objednať pri večeri.

V Hillse sa určite oplatí dať si k jedlu aj pohár alebo fľašu vínka, reštaurácia má peknú vínnu kartu a somelier Edo Hybler je chodiacou encyklopédiou a rád poradí. Páči sa nám, že jeho meno je vo vínnej karte uvedené, to býva v máloktorej reštaurácii.