Na najživšej piešťanskej ulici Ľudovíta Wintera je množstvo reštaurácií, ktoré sa snažia ťažiť z pulzu promenády. No len jedna ide v snahe a prezentácii nad rámec rýchleho servisu obedového menu. Reštaurácia v Zuckmannovej vile je celoročne otvorená, dobre zabehnutá a našla si už svojich návštevníkov medzi domácimi, turistami aj biznis klientelou. Pôsobí útulným dojmom, v interiéri je použitá kombinácia prírodných materiálov ako je drevo, tehly, kov a sklo. Nechýbajú živé kvety, večer sa na stoloch rozsvecujú zaujímavé svietniky. V letných mesiacoch láka hostí vstúpiť priamo z pešej zóny menšia terasa.

Už po vstupe je jasné prečo si tu zákazník môže naplno užívať status hosťa. Zohratý personál mu dáva absolútne a pritom nenútene pocítiť neustálu pozornosť. Všetky chody nasledovali bez zbytočne dlhých páuz. Nechýbal úsmev, obsluha sa orientovala v jedálnom lístku, pomohla nám pri výbere jedla a aj aktívne ponúkala zaručene domáce dezerty a kávu. Ponuka dezertov je tu naozaj mimoriadna, na ktorú môžu byť hrdí. Vyberie si skutočne každý, nechýbajú ľahšie a modernejšie receptúry.

Jedlá sú pripravované z kvalitných a čerstvých surovín, často prekvapí aj nápaditá úprava na tanieri. Suroviny im dodávajú slovenské farmy. Napríklad hydinové mäso z Farmy Topoľnica, hovädzie mäso Eko Farma Turová, ryby vozia z Kunovského Majera zo Senice, zeleninu zabezpečuje Farma Figura Ostrov. Jedálny lístok sa mení sezónne, na rozšírenie pripravujú v pracovných dňoch denné menu. Stály jedálny lístok dopĺňa aj tradičný výber slovenských špecialít, ako domáce bryndzové pirohy s pažítkovou smotanou, alebo aj slaninou (7,8 eur).

V čase našej návštevy, čo bolo v piatok podvčer bol podnik takmer plný. Rozdelený je opticky polostenou na dve časti. Zasadli sme k menšiemu stolu, polotlmené svetlo a nerušivá hudba pred jedlom nás naladila na správnu notu.

Na začiatku sme vyskúšali silný a číry domáci vývar s trhaným hovädzím mäsom a zeleninou (3,3 eur). Nádielka mäsa bola teda bohatá. Ďalej sme si vybrali thajskú špecialitu Tom Ka Gai, polievku, ktorú by mal ochutnať každý, koho aspoň trochu láka ázijská kuchyňa. Pikantná thajská polievka s kuracím mäsom, kokosový mliekom, zeleninou a ryžovými rezancami (5,8 eur) tu bola vynikajúca, povesť thajskej kuchyne určite nepokazí a pokojne by niekomu postačila aj ako hlavné jedlo.

S obľubou sem domáci chodia na Beef burger zo 100-percent slovenského mäsa s cibuľovou marmeládou, paradajkou, majonézou a hranolčekmi (8,8 eur). Vegetariáni môžu vyskúšať aj takú špecialitu ako je Ovčí burger s olejovou paprikou, bylinkovou omáčkou, zeleninou, šalátom coleslaw a hranolčekmi (7,8 eur). My sme si vybrali bravčovú panenku s krémom z konfitovaného cesnaku a batátovým pyré (12,8 eur). Mäso bolo v strede ružové, mäkké a pyré dobre dochutené. Vynikajúce boli aj lososové papardele so smotanou, kúskami lososa a sladkým hráškom (9,8 eur). Cestoviny majú aj bezlepkové, rovnako ako vám tu vedia spraviť aj bezlepkový rezeň. Všetko, čo sme ochutnali v podstate splnilo naše očakávania. Prekročili ich tunajšie dezerty. Ochutnali sme ľahší variant, panna cottu s karamelom (2,8 eur), ale dať si tu môžete aj špaldové palacinky s nutelou a banánom (3,8 eur).

Majitelia chcú ešte tento rok otvoriť aj sesterský podnik, ktorým by mala byť nová piváreň, situovaná cez ulicu smerom k parku.

Zhrnutie:

Plus: Vynikajúci výber kvalitných domácich jedál a nápojov, skvelá obsluha

Mínus: Počas našej návštevy nijaké