Na otvorenie Tenis & Restaurant Karlov Dvor si musíte každý týždeň počkať do víkendu, ale stojí to za to! Tento rodinný podnik je otvorený iba sezónne, naštastie svadbu, firemný večierok alebo rodinnú oslavu pripravia počas celého roka. Je to ideálne miesto, pre toho, kto chce ujsť ruchu mesta, ale nie je ochotný poľaviť nárokom. Medzi hájmi a poľami tu nájdete totiž kvalitné služby a kvalitnú gastronómiu v originálnom šate.

Reštaurácia neunikla ani pozornosti michelinovského šéfkuchára Pavla Pospíšila, ktorý ju svojho času TREND-u odporučil. Po istom čase, sme ju znovu navštívili a napriek tomu, že latka bola vtedy nasadená vysoko, nesklamala naše očakávania ani teraz.

Interiér je zariadený štýlovo. Prírodné materiály v teplých odtieňoch vytvárajú v kombinácii s vôňou šíriacou sa z kuchyne nezameniteľnú domácu atmosféru. Okrem reštaurácie je k dispozícii aj rozsiahla z časti krytá terasa, kde sú stoly s prestieraním, alebo pohodlné ratanové sedenie. V areáli sú osvetlené tenisové kurty a v kombinácii s nadštandartnými apartmánmi ponúkajú víkend so športom a gastronómiou. V tesnej blízkosti sú široké možnosti agroturizmu, možno si zajazdiť na koni aj bicykli. Pre rezerváciu športovísk možno využiť pohodlný rezervačný online systém. Z našej skúsenosti však vieme, že aj odpoveď na e-mail príde takmer okamžite. Alebo využiť na komunikáciu sociálne médiá.

Ak by ste v tejto nevšednej reštaurácii očakávali všedný prístup, určite vás prekvapí, že jedálny lístok Vám obsluha prinesie na veľkej drevenej tabuli. Ochotne poskytne erudované informácie, ale aj tajomstvá zo zákulisia kuchyne. Napríklad, že majiteľ a šéfkuchár v jednej osobe pán Henrich Slezák si na výbere ingrediencií dáva špeciálne záležať a často využíva regionálne zdroje, ale má odvahu servírovať aj exotiku. V ponuke preto nájdete sezónne jedlá ale aj špeciality z kengury či bizóna. Aj na overenú klasiku si potrpia a preto sa tu hovädzí vývar pripravuje až 48 hodín. Ak je v ponuke domáca štrúdľa, pečie sa každý deň čerstvá.

Pre našu návštevu sme si zvolili teplý slnečný deň a preto sme s radosťou privítali ponuku domácich limonád. Ochutnali sme bazovú, ktorá mala krásnu kvetinovú vôňu a chuť vynikajúco dopĺňal med. V Karlovom dvore nešetria nielen na ingredienciách ale ani na porciách a spokojný bude aj ten najväčší jedák. Z polievok sme neodolali spomínanému hovädziemu vývaru so zeleninou a rezancami (4 EUR). Poctivá príprava sa naozaj vyplatí, pretože výsledok je par excellence. Ako sme sa neskôr dozvedeli, nie je výnimkou, že  hostia požadujú od personálu recept.
Ako hlavný chod sme si zvolili Steak z bizóna s hubovou omáčkou (15,00) s opekanými zemiakmi a Teľacie líčka na lesných hríbikoch s domácimi špeclami (14,00). Steak bol pripravený medium rare, bohato šťavnatý s perfektne dochutenou hubovou omáčkou. Teľacie líčka boli jemné a vynikajúco doplnené špeclami, ktoré mali pravú maslovú vôňu. Napriek tomu, že sme porcie skoro nezvládli zjesť, nemohli sme vynechať dezert v podobe práve dopečenej štrúdle (4,00). Vybrali sme si tvarohovú, ktorá bola podávaná s teplým vanilkovým krémom a čerstvými čučoriedkami.

Bol čas obeda a personál sa ani na chvíľu nezastavil, no napriek tomu nešetril úsmevom a každý hosť dostal okrem patričného servisu aj špeciálnu pozornosť. Nie je totiž raritou, ak sa pri vašom stole zastaví aj samotný šéfkuchár a opýta sa, či ste spokojný. Toto gesto samo je zárukou kvality, pretože v Karlovom dvore sa hrdo postavia za jedlo, ktoré vám servírujú.