Až do minulého roku sa do zvolenského Tenisu chodilo najmä hrať – čo iné, tenis, keďže tu je niekoľko tenisových kurtov, krytá tenisová hala a k nej kaviareň a reštaurácia. Hotelové ubytovania a konferenčné priestory boli skôr doplnkovou aktivitou k tým ostatným.
Hotel však prešiel výraznou rekonštrukciou a dostavbou a dnes je to tu úplne iný Tenis – kurty aj hala zostali, ale pri nich vznikol jediný štvorhviezdičkový hotel vo Zvolene. Zdvojnásobil ubytovaciu kapacitu, k malým seminárnym miestnostiam pribudla veľká konferenčná sála a aj pekne riešené, priestranné wellness.
Nové izby sú priestranné, s vkusom zariadené v súčasnosti módnej kombinácii sviežej zelenej, béžovej a tmavohnedej farby. Aj keď sme sa s ňou už stretli aj inde, treba priznať, že zelená v interiéri pôsobí neokukane a rozhodne mu pridáva šmrnc. Zišlo by sa len lepšie vetranie izieb, ešte stále, aj po niekoľkých mesiacoch voňajú novotou.
Kvalitné matrace a postele, pekne a netradične riešené svietidlá pri posteliach, dostatok odkladacích priestorov, aj miesta na prácu či odpočinok, patria k plusom vybavenia izieb. Čo však oceňujeme ešte viac, keďže to nie je v našich hoteloch ešte stále zvykom, je prehľadne spracovaný manuál o hotelových službách a tiež popis atraktivít Zvolena a okolia, obidvoje aj v anglickom jazyku. Okrem toho bol k manuálu priložený aj leták s akciami, ktoré sa v meste v aktuálny mesiac konajú.
Vo vnútornom hotelovom bazéne si možno zaplávať ráno alebo potom od druhej do desiatej večera, od druhej poobede do desiatej je otvorené aj wellness s niekoľkými saunami, rôznymi typmi spŕch dokonca aj farebným dažďom a tiež odpočívacími priestormi. Vonku je tiež malý bazén aj priestor na grilovanie. Športové vyžitie pre hostí Tenisu je pomerne rôznorodé, okrem už spomínaných kurtov a krytej haly je tu hala na squash, oproti hotelu je bowling.
K hotelu patrí aj priestranná kaviareň a reštaurácia s veľkou krytou terasou – v lete tam býva naozaj živo, počas našej návštevy Tenisu bola večer plná.
Páčili sa nám raňajky – kuchár ukázal v niektorých smeroch naozaj inovatívny prístup. Okrem klasiky – dobrého výberu syrov, údenín, teplých, najmä vaječných jedál bola v ponuke napríklad grilovaná špargľa so slaninou a syrom a vynikajúca nátierka z avokáda. Výborný bol aj výber ovocia.
Priestor na zlepšovanie má hotel v úrovni servisu – aby aj ten dosahoval úroveň veľmi pekného vybavenia. Napríklad rezerváciu, ktorú sme robili cez internetovú stránku zariadenia (inak veľmi dobre urobenú), nám nikto mailom nepotvrdil, takže sme išli do Tenisu s istými obavami, či budeme mať v ten večer kde zložiť hlavu.