Jedna z bratislavských reštauračných stálic, podnik, ktorý na Hviezdoslavovom námestí úspešne funguje 14-ty rok. Úspešne znamená v tomto prípade napríklad to, že veľmi odporúčame si tu stôl rezervovať, cez obed, aj večer, väčšinou tu totiž býva plno.
Jedálny lístok ako hovorí aj názov reštaurácie je orientovaný najmä na stredomorskú kuchyňu, varí sa tu z čerstvých a podľa možností sezónnych surovín a kvalitnejšie a lepšie pripravené morské ryby a plody mora u nás nedostanete. Ryby na jedálnom lístku majú len divo žijúce, nie farmované a chodí sa sem aj na ďalšiu špecialitu, ktorú nikde inde u nás, ale ani v blízkom zahraničí nedostať – čerstvé mäso z kráľovských krabov, ktoré sa sem vozia živé.
Okrem klasického jedálneho lístka pripravujú každý deň aj Denný špeciál, ktorý ponuku obohacuje. My sme si náš obed skombinovali z obidvoch. Po tom, čo sme si vybrali sme dostali na stôl košík vynikajúceho kváskového chleba, ktorý si sami pripravujú a tiež domáce grissini.
Z Denného špeciálu sme si dali Tartara di tonno asiatico - Tatarák z divokého tuniaka (100g) na ázijský spôsob: s koriandrom, jarnou cibuľkou, sójovkou, opečeným sezamom a zázvorom (15,50 EUR) a ako hlavné jedlo Spaghetti con tonno- Domáce špagety s divokým tuniakom, olivami, cherry rajčinami a kaparmi (18,50). Z týchto dvoch spôsobov úpravy tuniaka nám chutil lepšie, priznávame prvý. Zaujímavý nápad urobiť klasický tatatrák z tejto ryby inak, ako je zvykom považujeme za osviežujúci, naozaj nám chutil. Domáce špagety boli predpisové, chuťovo výborné, len mäso z tuniaka v nich nám pripadalo suché.
Z klasického jedálneho lístka sme si vybrali Rajčinovú polievku s pestom (5,00) a Talianske krémové rizoto s dubákmi (13,5). Polievka chuťovo výborná, osviežujúca, hustá, chuťovo vyvážená a pesto jej dalo nielen vizuálne, ale aj chuťovo šmrnc. Rizotu sa tiež nedá nič vytknúť – krémové, vláčne, s dostatkom dubákov, krásne voňalo aj chutilo.
Hoci sme už mali „dosť“ neodolali sme dezertom na záver. Podľa našich skúseností má Kogo a „sesterská“ reštaurácia D Steakhouse nad ním najlepšiu ponuku dezertov u nás. Vybrali sme si jeden opulentný a jeden zdravý. Tým prvým bolo Monte Bianco - Domáce gaštanové pyré s vanilkovým krémom, mascarpone, v grappe marinovanými višňami a čipkou z horkej čokolády (11,50). Človek takto nemôže zhrešiť často, ale tento dezert za to stojí. Ale chutila nám aj Panna cotta z kozieho mlieka s čokoládou. Obidve boli spolu s kvalitným espressom vydareným zakončením obeda.
Zhrnutie:
Plusy: Výborná kuchyňa, jedlá z divo žijúcich morských rýb, pozorná a profesionálna obsluha
Mínusy: Počas nijakej návštevy nijaké