Reštaurácia na rohu Hviezdoslavovho námestia je už niekoľko rokov stálicou na bratislavskej gastronomickej scéne. Na mieste, kde mnohí predtým pohoreli. Teraz v lete oslovuje hostí najmä elegantná a príjemná terasa, kde vidíte a ak chcete aj ste videný, ale rovnako prijemný je podnik aj v interiéri. Drevo, pohodlné sedenie, tlmené pastelové farby, to všetko vyzerá noblesne, ale zároveň celý priestor pôsobí vyslovene útulne a príjemne. Dobrý dojem umocňovala počas našej návštevy aj obsluha, čašník, ktorý sa staral o náš stôl, bol profesionál na svojom mieste, vedel poradiť aj odporučiť a zároveň mu nechýbala neformálnosť a uvoľnenosť.
Podnik býva často miestom konania koncertov a rôznych akcií, preto odporúčame, ak sa tam chce niekto vybrať, aby si stôl rezervoval. Aj nám sa pri prvom pokuse o návštevu stalo, že sme sa (našťastie vopred pri rezerváciii) dozvedeli, že majú akciu a obsluhujú len na terase, ale bez kuchyne. Druhý krát mal byť koncert pre zmenu na terase, ale zlé počasie tomu zabránilo.
Jedálny lístok je pekne graficky upravený, korešponduje s interiérom, okrem celkom bohatej ponuky jedál na obed a večeru, má aj peknú raňajkovú ponuku.
Po tom ako sme si objednali jedlo, sme dostali na stôl košík s chlebom a výbornou oškvarkovou nátierkou a potom sme sa mohli pustiť do jednotlivých chodov.
Začali sme s Tatarákom z hovädzej sviečkovice, ktorý tu pripravujú z najkvalitnejšieho amerického mäsa USDA Prime a podávajú s prepeličím vajcom a hriankami (100 g za 12,90 €). Bol výborne ochutený, pekne vyzeral a obsluha sa predpisovo spýtala, aký typ hrianok si želáme.
Z dvoch polievok - Slepačí vývar s rezancami, mäsom a zeleninkou julienne (3,90 €) a Cukinová polievka zdobená pancettou a parmezánom (4,50 €) nám viac ulahodila druhá, krémová, aj zaujímavo vyzerajúca. Jemnú chuť zeleniny pekne osviežila slaninka a syr. Druhá, zeleninová polievka je klasika, rezancov, mäska a zeleniny v nej bolo primerane, na náš vkus bola ale trošku chuťovo nevýrazná.
Z hlavných jedál sme si dali Hovädzí burger „KORZO“ s domácou chipotle remuládou, pancettou a syrom cheddar s hranolkami (12,90 €), mäso bolo šťavnaté, dobre dochutené, žemľa na povrchu chrumkavá, príloha chuťovo harmonizovala s burgerom.
Ako druhé jedlo sme si Opečenú teľaciu kotletu s hríbovou omáčkou, píniovou salsou, zemiakovým pyré s mladými fazuľkami (16,90 €). Jedlo sme si vypýtali bez hríbovej omáčky a priznávame, že sme urobili chybu, lebo bez nej nebolo chuťovo výrazné. Jednoducho asi netreba vymýšľať...
Korzo má veľmi peknú ponuku dezertov, z piatich sme sa rozhodli pre dva a musíme povedať, že vzhľadom aj chuťou boli highlightom večera – obidva - Jahodová pena s mascarpone s pekanovo – medovou mrvenicou (4,50 €) aj Čokoládová tortička s malinovou polevou (5,50 €) boli vynikajúce, jeden lepší ako druhý.
Veľmi pozitívne hodnotíme na slovenské pomery bohatú ponuku rozlievaných vín za znesiteľné ceny a podnik má aj peknú vínnu kartu.
Zhrnutie:
Plus: výborná poloha v centre mesta, príjemné prostredie a servis, chutné jedlo
Mínus: počas našej návštevy dlhšie čakanie na jedlá