Reštaurácia v penzióne Villa Rosa v Dunajskej Strede bola až donedávna pre nás neznámou. Síce sme o nej už čo-to počuli, ale až teraz sme sa šli o jej kvalitách presvedčiť osobne.

Už prostredie reštaurácie zaujme. Interiér je veľmi útulný, dominuje mu výrazná kvetovaná tapeta. Nábytok pôsobí luxusným dojmom, všetko je pekne prestreté a čisté. Hneď po vstupe nás upútala aj obsluha, nastúpená pri dverách do kuchyne, oblečená do slušivej rovnošaty a dohliadajúca na potreby svojich zákazníkov.

Ešte chvíľu ostaneme pri obsluhe. Práve ona býva často rozhodujúcim faktorom pri vašom rozhodovaní, či sa ešte niekedy budete chcieť do reštaurácie vrátiť. Personál reštaurácie vo Villa Rosa bol veľmi príjemný, usmievavý a profesionálny. Zaslúžil sa o to, že sme sa v nej cítili veľmi dobre.

Najprv sme si objednávali nápoje. Na odporúčanie sme si vybrali červené maďarské vínko a domácu jahodovú limonádu. S výberom sme boli veľmi spokojní, oba nápoje boli vynikajúce.

Z predjedál sme si vybrali Kačaciu pečeň v lístkovom ceste s rakytníkovým krémom (9,50 eura) a Divinovú paštétu s jablkovo rakytníkovým čatní (4 eurá). Predjedlo bolo predzvesťou kvalitnej kuchyne, chutilo výborne. Zaujala nás najmä kombinácia jedla s rakytníkom, bolo to veľmi osviežujúce a pre nás netradičné. 

Na rad prišli polievky. Tu sme si vybrali Kohútí vývar so zeleninou a domácimi rezancami (3,90 eura), a keďže sme sa nachádzali na Žitnom ostrove, nesmelo chýbať tradičné halászlé z dunajských rýb, pečená fileta s kožou (4,90 eur). Ani jedna voľba nesklamala, všetko chutilo skvele. 

Hlavné jedlo sme si vybrali z mimoriadnej ponuky, ktorá sa nenachádzala v bežnom jedálnom lístku reštaurácie. Voľba padla na Chrumkavé pečené prasiatko so zemiakovou kašou a koňakovo-cviklovým čatní (14 eur) a v druhom prípade to boli Chrumkavé kačacie prsia s opekanými zemiakovými šúľancami a mrkvovým čatní. A opäť treba povedať, že jedlo bolo skvelé, na pohľad i čo sa týka chute.

Záver, už tradične, patril dobrej káve a dezertom. Keďže sme fanúšikmi kvalitnej kávy, potešili sme sa ponuke ochutnať odrodu Blue Mountain z Jamaiky. Spomedzi ponúkaných dezertov padla voľba na Čokoládovú tortu so zimným sorbetom (3,90 eur), ktorá nám pripomínala skôr cheescake, ale chutila veľmi dobre a potom Tvarohový krém so šípkami a s makovými krekrami (3,90 eur). Tiež chutil na jednotku.

Našu návštevu v reštaurácie Villa Rosa hodnotíme jednoznačne ako kulinársky zážitok. Pri našej nasledujúcej návšteve Dunajskej Stredy sa sem rozhodne vrátime. 

Zhrnutie:

Plus: Príjemné a pekné prostredie, kvalitná a milá obsluha a výborná kuchyňa.

Mínus: Počas našej návštevy nijaké.