Spojili ich Košice, kde obaja študovali. Mária psychológiu a Karol ekonómiu, no obaja nakoniec skončili v gastronómii. Na druhej strane, Mária od 16 rokov brigádovala v kaviarňach a cukrárňach. Vypracovala sa na manažérku prevádzky, a hoci mala množstvo nápadov, nemohla ich v plnej miere v podniku realizovať.
„Postupne som si v hlave vytvárala svoj koncept vlastnej kaviarne. Keď sme boli [s Karolom] na dovolenke v Toskánsku, stretli sme sa náhodou s jednou manažérkou reštaurácie, ktorá medzi rečou povedala, že v ich budove sa uvoľnil priestor a radi by našli niekoho, kto prinesie životaschopný koncept na dlhšie obdobie. V priebehu týždňa sme sa rozhodli a šli do toho,“ spomína Mária.
Mária prerušila štúdium a s priateľom si požičali niekoľko tisíc eur od rodiny na rozbeh podnikania. V Košiciach tak ešte v roku 2011 vznikla ich kaviareň San Domenico a o štyri roky neskôr aj koncept Dobré Bistro. Dva roky riadili obe prevádzky, ktoré neskôr predali a presťahovali sa do Bratislavy.
V Ivanke pri Dunaji si prenajali dom, kde rozbehli malú výrobňu domácich koláčikov. Ich špecifikom sú krémové cheesecaky, vegánske a raw koláčiky. Hovoria však, že nie sú fanatici a že ich výroba má
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?