SaSaZu, Bratislava – 17,5 boda

Sasazu - interiér Zdroj: Sasazu

Autentická juhoáziijská kychyňa, ale v tom najfajnovejšom prevedení, ktorej šéfuje indonézsky šéfkuchár Ari Munandar. Ten je u našich susedov z Česka, odkiaľ prišiel, považovaný za najväčšieho odborníka na kuchyňu juhovýchodnej Ázie. Reštaurácia vo veľmi pôsobivom interiéri, odporúčame objednať si niekoľko jedál a potom ich zdieľať. Vyskúšať čo najviac chutí sa tu naozaj oplatí. Veľkú pozornosť tu venujú aj drinkom.

Čo rozhodovalo pri hodnotení?

Pre zaujímavosť uvádzame aj niektoré z hodnotiacich kritérií. Spolu majú rozsah dvoch husto popísaných stránok A3.

Prostredie

Atraktívnosť lokality, vstup do podniku, interiér – koncept a štýl podniku, jeho jednoznačnosť, dekoratívnosť, prepracovanosť detailov, zladenie personálu, komfort sedenia, súkromie pre spoločnosti, vhodnosť na prac. obedy, celková atmosféra (typ hudby atď). Čistota a hygiena priestorov reštaurácie, personálu, toaliet

Servis

Práca s rezerváciami, dostupnosť a možnosti parkovania, prístup a vybavenie pre telesne postihnutých. Tiež vzhľad obsluhy ich jednotné vystupovanie, hodnotíme ochotu, úslužnosť, profesionalitu, odbornú úroveň ako poradcov pri výbere jedla a vína, stálu pozornosť všetkým hosťom Tiež kultúru pri platení, jedálny a nápojový lístok – ich vzhľad, prevedenie, či ladia s konceptom podniku

Jedlá a nápoje

Kvalita jedla: Hodnotíme koncept kuchyne, kvalitu surovín, ich čerstvosť, sledovanie trendov, spoľahlivosť kuchyne pri všetkých chodoch, úpravu jedál na tanieri Úlohu šéfkuchára, úroveň gastronomickej kreativity, špeciality podniku Tiež primeranosť ponuky: možnosť alternatívy pre jednotlivé skupiny hostí, práca so sezónnosťou, obmieňanie ponuky, jeho frekvenciu, primeranosť šírky ponuky, cenový rozptyl, aj rozptyl gramáží Tiež sa posudzujú alkoholické a nealkoholické nápoje, ich sortiment, najmä prácu s vínom, vzhľad a šírku  ponuky vínnej karty, prácu s rozlievaným vínom.