Z hodnotení TREND TOP reštaurácie a hotely sme vybrali desať podnikov, pri ktorých je pomer kvalita cena naozaj silnou stránkou. Začneme centrom Bratislavy – áno, aj napriek všeobecnej drahote podnikov v hlavnom meste, aj tu také reštaurácie sú a končíme na „ďalekom“ východe, vo Vranove na Topľou. Ako bonus pridáme podnik, ktorý je síce za hranicami Slovenska, ale pre jeho obľúbenosť u slovenskej klientely mu niekedy hovoria, že je najlepšou „košickou“ reštauráciou.
Upozorňujeme, že nejde o podniky s menu za 3-4 eurá, ale o reštaurácie, kde varia výrazne lepšie ako je priemer, patria do stovky najlepších na Slovensku. Napriek tomu nepýtajú za jedlo 15 a viac euro, ako sa už pomaly stáva v reštauráciách podobnej úrovne štandardom.
THeMA, Bratislava
Thema interiér Zdroj: Thema
V priestoroch na Šafárikovom námestí sa posledné roky striedali podniky a všetky zívali po večeroch prázdnotou. Pokiaľ neprišla Thema. Keď si sem chcete prísť (aj cez týždeň) večer posedieť, je lepšie si miesto rezervovať, pokiaľ nechcete sedieť pri štýlových sudoch pri dverách. Najmä od jesene do jari, keď sa nedá byť na vonkajších terasách, býva reštaurácia plná. Štýlový interiér, výborná kuchyňa, pričom väčšina hlavných jedál sa zmestí pod 10 eur, pivá z malých pivovarov od eura sem lákajú početných hostí. V centre Bratislavy nemá podľa nás v pomere kvalita cena táto reštaurácia konkurenciu.