Najprestížnejším ocenením pre majiteľov reštaurácií je Michelinská hviezda. Získavajú ju zvyčajne luxusné reštaurácie, lenže v japonskej meste Tottori si túto hviezdu vyslúžil Kacumi Jošida s reštauráciou Hot Air.
K. Jošida nie je vyhlásený šéfkuchár. Vlastní autobazár, ktorého prostredie sa pred pár rokmi sa rozhodol spríjemniť. Pridal pár stoličiek a stolov a začal servírovať tradičnú japonskú polievku ramen. Pri varení do nej pridáva napríklad kuracie kosti a sušené sardinky. Pripravuje ju s precíznosťou inžiniera, napísal web Spoon and Tamago, ktorý sa venuje japonskej kultúre.
Jeho zápal ocenili aj autori michelinského sprievodcu, ktorý každoročne prináša zoznam najlepších reštaurácií. Nie je to prvýkrát, čo prestížne kulinárske ocenenie získalo pouličné občerstvenie. Vlani rovnaké šťastie postretlo majiteľku stánku s rezancami v Bangkoku, o rok skôr získali hviezdu ako prví stánkari v histórii - dva bufety v Singapure.
Ako vyriešiť samotu a ubytovať študentov
V Miláne sa rozbehol celkom zaujímavý projekt pod názvom Adoptuj si študenta. Prepája seniorov, ktorí sú doma opustení, so študentmi, ktorí si, naopak, hľadajú ubytovanie. Je to win-win stratégia: starší ľudia, väčšinou vdovy, získajú spoločnosť a študujúci zase
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?