V prieskume britského internetového servera VoucherCodesPro 37 percent opýtaných vegetariánov pripustilo, že jedia mäso po tom, čo toho príliš veľa vypili.

Z tých, čo sa ku stravovaciemu prehrešku priznali, 34 percent uviedlo, že jedia mäso zakaždým, keď sa opijú, ďalším 26 percentám sa to stáva „dosť často“, 22 percentám „zriedka“ a 18 percentám „príležitostne“.

Najobľúbenejšie mäso, aké si opití vegetariáni dávajú, má podobu kebabu. Na druhom mieste sú hovädzie hamburgery, nasleduje slanina, vyprážané kurča a bravčové klobásky.

Väčšina, 69 percent, príležitostne mäsožravých vegetariánov tvrdí, že so svojím prehreškom sa nikomu nezveruje.

Nie sú to ale len britskí vegetariáni, ktorí príležitostne neodolajú mäsu. Vlani bola v Spojených štátoch zverejnená štúdia, podľa ktorej sa 84 percent amerických vegetariánov v určitej fáze života znova vráti ku konzumácii mäsa.