Výnimkou je vinárstvo Terra Parna v Suchej nad Parnou. Pahorkovitý terén na ktorom sa vinice vinárstva nachádzajú pripomína v malom toskánsku krajinu a priam volá po tom, aby slúžil nielen na prácu vo vinohrade.

Tak sa stali známymi Terra Párty (tohtoročná sa konala minulý týždeň) a minulý rok začalo vinárstvo aj s grilovačkami a tento rok v nich pokračuje. Ako každé extreiérové podujatie aj toto je závislé od počasia, grilovačky sa konajú pri každom. Podľa Ivany Zelenskej z vinárstva najprv dávajú „do obehu“ len obmedzený počet lístkov, ktorý zohľadňuje kapacitu vnútorných priestorov vinárstva.

Grilovačka vo vinohrade 5 Zdroj: Terra Parna

Tak zabezpečia, aby mali v prípade zlého počasia hostia potrebný komfort. Podľa aktuálnej predpovede počasia, keď je istota, že grilovačka bude môcť byť vonku,  potom uvoľnia do predaja ďalšie lístky. Grilovačky sa budú konať počas júla a augusta, každý mesiac v tri soboty. Keďže ide o podujatie spojené s jedlom, lístky si treba kúpiť vopred, na mieste sa kúpiť nedajú.

Kulinársku stránku podujatia má na starosti hosťujúci šéfkuchár Michal Hečko, menu je štvorchodové a podávajú sa k nemu vína z Terra Parny. My sme sa zúčastnili premiérovej grilovačky ešte v máji, ktorá bola robená pre infocestu zahraničných novinárov. Aj keď nepršalo, vonkajšia teplota veľmi posedávaniu vonku nepriala, ale aj tak išlo o milú akciu. V horúcom lete môže byť večer vo vinohrade s chutným jedlom, kvalitným vínom s pekným výhľadom navyše príjemne stráveným časom.