Vinárstvo chce úplne prejsť na biodynamický spôsob obhospodarovania vinohradov a výroby vína. Podľa portálu Hedrinksbusiness.com to na vinárskom veľtrhu Vinexpo v Bordeaux vyhlásil majiteľ vinárstva Bernard Arnault.

Šetrné prístupy

Vinice sú podľa Arnaulta obhospodarované ekologicky už dlhšie, na cca 50-tich hektároch sa podľa portálu vitisphere.com uplatňujú k prírode šetrné postupy. Experiment, sa zdá sa vydaril, takže v nasledujúcich rokoch má prejsť celé vinárstvo na biodynamické hospodárenie.

Podľa majiteľa vinárstva ako jedno z najznámejších vinárstiev sveta majú povinnosť ísť príkladom pre ostatné vinárske podniky a to aj v otázkach ekológie a ochrany životného prostredia.

Bez chemikálií

Či pôjde týmto smerom aj druhé vinárstvo Bernard Arnault, Cheval Blanc, nie je ešte známe. Pri biodynamickom a ekologickom vinárstve ide o filozofiu pestovania viniča a výroby vína, kde je zakázané používanie akýchkoľvek chemikálií, alebo hnojív vo vinohrade a minimalizujú sa aj zásahy človeka v celom procese výroby vína.