Nový Hubert bez alkoholu pre tých, ktorí z akýchkoľvek príčin alkohol nekonzumujú, avizuje sereďská spoločnosť Hubert J. E., najväčší producent sektov na Slovensku. Obsahuje maximálne 0,5 percenta obj. alkoholu, čiže množstvo, ktoré sa môže nachádzať v ovocných šťavách, mliečnom kefíre, ražnom chlebe a iných potravinách ako prirodzený dôsledok kvasenia.
Nápoj sa vyrába šetrným procesom z kvalitného odrodového vína, pričom sa pri nízkych teplotách vo vákuovom prostredí odstráni alkohol. Táto metóda umožňuje, aby si šumivý nápoj uchoval vyváženú harmonickú chuť, farbu a vôňu charakteristickú pre sekt a väčšinu originálnych vlastností vína.
Hlavná enologička spoločnosti Ingrid Vajcziková sľubuje nápoj svetložltej farby so zelenkavými odleskami, s jemne ovocným buketom s nádychom grapefruitu a sviežou harmonicky ľahkou chuťou. „Aby sa charakteristická aróma nealkoholického Huberta optimálne rozvinula, má sa podávať rovnako ako iné sekty v sektových pohároch pri teplote 6 až 8 stupňov Celzia,“ vysvetľuje hlavná enologička.
V porovnaní so sektami s alkoholom má „nealkohubert“ oveľa nižšiu kalorickú hodnotu.
Foto - Hubert