Dáta z barometra, do ktorého sa v roku 2018 zapojilo takmer 26-tisíc zamestnancov, získali odpovede na otázky o tom, ako môže zamestnávateľ prispievať k ich zdraviu, spokojnosti či lepšej pracovnej výkonnosti.

Prieskum dal odpoveď aj na otázku, podľa čoho si zamestnanci vyberajú, kde budú obedovať. Prekvapujúco najdôležitejším faktorom pri rozhodovaní nie je cena, tá je veľmi dôležitá len pre 38 percent opýtaných.

Za obed sme ochotní dokonca zaplatiť viac. Slováci v roku 2018 minuli na obedy denne v priemere 5,80 eura, čo je o 20 centov viac, ako zaplatili v predchádzajúcom roku. Dáta vychádzajú z Ticket Restaurant card indexu, ktorý tvoria reálne výdavky zamestnancov za obedy v reštauráciách uhradené stravovacou kartou spoločnosti.

Nechce sa nám chodiť

Ako najvýznamnejší fakt výberu reštaurácie alebo jedálne sa javí jej vzdialenosť od pracoviska. Tá je veľmi dôležitá alebo dôležitá až pre 84 percent opýtaných a až 74 percent respondentov si vyberá obed v reštaurácii podľa toho, či prevádzka ponúka zdravé a nutrične vyvážené jedlo. Konečné rozhodnutie do určitej miery ovplyvňujú aj kolegovia a to, kam sa rozhodnú ísť oni.

Väčšina zamestnancov si aj napriek časovému tlaku robí prestávku

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa