Aj tak sú vyhľadávané a oceňované, lebo ako hovorí slovenský gastronóm Peter Sisák, za dobrým jedlom pôjdu ľudia aj mačke pod chvost...
Na Slovensku stále prevláda názor, že kvalitné jedlo je výsadou miest, lebo tam je klientela, ktorá je ochotná zaň zaplatiť a cestovať za jedlom sa u nás ľuďom nechce. Nie je to pravda, lebo kvalitné podniky aj u nás vznikajú aj na vidieku -a dva z nich patria už dlhé roky medzi absolútnu slovenskú špičku. Keď vidíte značky áut na parkovisku, je vám jasné, že ľudia sú ochotní za gastronomickým zážitkom ochotní cestovať desiatky kilometrov.
Vybrali sme desať najlepších slovenských reštaurácií, ktoré sídlia „ďaleko od hučiaceho davu“ v menších či väčších dedinách a už roky sa im aj napriek nie centrálnej polohe darí. Vyberali sme z reštaurácií hodnotených v rámci TREND TOP reštaurácie a hotely 2018 a ako každý výber, aj tento je samozrejme subjektívny.
Afrodita, Čereňany
Afrodita, Čereňany Zdroj: Afrodita
Táto reštaurácia je doslova pionierom v slovenskej gastronónmii a to v niekoľkých smeroch. Jej majiteľ a šéfkuchár v jednej osobe bol prvým slovenským šéfom kuchyne, ktorý sa odvážil ísť do vlastného projektu. Mal a má dosť následovníkov, ale je suverénne „služobne“ najstarším šéfkuchárom – majiteľom.
Kým veľa jeho následovníkov povesilo vlastné reštaurácie skôr alebo neskôr na klinec, Marián Filo naopak svoj biznis rozširuje. Afrodita je tiež prvou vidieckou reštauráciou, ktorá priniesla špičkový servis a kuchyňu. Ľudia sme chodia zďaleka, dokonca má aj heliport a majiteľ im dáva každú minútu pocítiť, že si ich náklonnosť veľmi váži. Kvalitou kuchyne aj servisu.
Nie div, že Afrodita už niekoľko krát vyhrala hodnotenie TREND TOP reštaurácie a hotely a pravidelne sa umiestňuje v TOP 5 najlepších slovenských podnikov.