Spojenie reštaurácia a korona kríza veľa pozitívneho neprinieslo. Niekoľkotýždňové zatvorenie podnikov, prepúšťanie, všetci počítajú straty, niektorí uvažujú, či má význam pokračovať ďalej. Podniky, ktoré zatvorenie využili napríklad na investície do zariadenia, sa asi dajú spočítať na prstoch jednej ruky. V Bratislave k nim určite patrí reštaurácia Riverbank na brehu Dunaja v komplexe River Park.

Od svojho otvorenia pred cca desiatimi rokmi patrí medzi to najlepšie, čo na Slovensku je, varila a varí tu slovenská šéfkuchárska špička, podnik sa pravidelne umiestňoval na prvých miestach v rebríčkoch najlepších slovenských reštaurácií, ale... Klientela vždy uprednostňovala terasy okolitých reštaurácií. Riverbank trpel tým, čím väčšina reštaurácií v hoteloch – roky sa doň vchádzalo cez hotel, potom už bol síce otvorený aj vchod v nábrežia a pár stolíkov vonku, ale ani tie klientelu vo veľkom nepritiahli.

Počas zatvorenia kvôli koronakríze tu ale pribudla celoročná krytá terasa a hostia zrazu začali prichádzať. Keď sme tu boli na obed, týždeň po otvorení, terasa bola úplne plná. K novej terase pripravil šéfkuchár Jaroslav Žídek nové sezónne menu z regionálnych surovín od overených dodávateľov. Je v ňom napríklad špargľa zo Záhoria, či ryby z rybárstva v Stupave.

Reštaurácii Riverbank pribudla celoročná terasa
Zdroj: Riverbank