U susedov v Česku je kuchárskou celebritou, pravidelne píše do niektorých českých médií, objavil sa ako hosť a odborník na ázijskú kuchyňu v relácii Master chef ale napríklad aj v talk show Jaroslava Šípa. V Bratislave je zatiaľ akoby v inkognite a to možno aj preto, lebo ako hovorí, svoj čas v hlavnom meste Slovenska delí len na prácu a spánok. Rodina zostala v Prahe, a preto sa snaží každú voľnú chvíľu tráviť s nimi.

Pochádzate z Indonézie, roky žijete v Prahe a teraz na striedačku aj v Bratislave. Ako ste sa sem dostali do našich končín?

Tak ako to ľudia, čo pracujú v gastronómii zvyknú, za prácou. Pracoval som v hotelovej sieti Hilton, robil som na Bali, v Londýne, Juhoafrickej republike a tak som sa dostal aj do hotela Hilton Old Town Prague, kde som viedol kuchyňu v hotelovej reštaurácii Zinc. Tú otvorili po tom, čo zatvoril svoju reštauráciu Maze Gordon Ramsay. Po niekoľkých rokov v Zinc-u som sa rozhodol spojiť svoje meno s jedným investorom a otvorili sme v Prahe indonézsku reštauráciu. Tento projekt ale nešiel tak, ako som si predstavoval. Začal som spolupracovať s reštauráciou SaSaZu v Prahe. Pred dvoma rokmi som prijal ponuku rozbehnúť SaSaZu v Bratislave. S pôvodných niekoľko mesiacov sú síce už dva roky, ale je to úžasná skúsenosť.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa