Ups, stala sa chyba... Ak hľadáte inú súťaž, porucha nie je vo Vašom počítači.
Aktuálnu súťaž nájdete na Trading poradni, prosíme kliknite.


Dobré jedlo s pohárom lahodného piva patria k príjemným stránkam nášho života, ktorých nikdy nie je dosť. Práve preto Pilsner Urquell spojil svoje sily s top šéfkuchárom Jaroslavom Žídekom, čoho výsledkom je špeciálna kniha receptov, ktoré sa ideálne hodia k tomuto zlatistému pivu. Výsledná kombinácia jedinečných chutí prináša zaručený kulinársky zážitok, ktorý prekvapí harmonickým spojením v tradičnom aj netradičnom podaní.

Gastronomická lahôdka s názvom „Jaroslav Žídek – Z mojej kuchyne“ prichádza na Slovensko ako súčasť špeciálneho balenia, ktoré obsahuje 5 fliaš Pilsner Urquell, ktoré nájdete od prvého marca v slovenských obchodných sieťach. Nielen veľkonočné sviatky si tak môžete vychutnávať s delikatesami ako napríklad zverinová paštéta, mušle na pive či varený a grilovaný bravčový bôčik s fazuľami, ktorých chuť dokonale doplní pivo Pilsner Urquell.

Pre čitateľov TRENDreštaurácie.sk sme mali prichystaných 20 špeciálnych balení piva s kuchárskou knihou. Stačilo odpovedať na jednoduchú otázku a mohli ste vyhrať. Vyhodnotenie súťaže nájdete nižšie na stránke.

Čo na to kulinárski špecialisti?

Starší obchodný sládok Plzeňského Prazdroja Václav Berka je povestným gurmánom a na margo dokonalého spojenia chutí dvoch svetov prezrádza: „Vhodná voľba piva k jedlu dokáže z obyčajného pokrmu urobiť gastronomický zážitok. Na naše chuťové zmysly pôsobí mnoho podnetov a chutí, ale práve vhodnou kombináciou jedla s pivom je možné prekvapiť chuťové poháriky. K pivu Pilsner Urquell sa dokonale hodia jedlá plných a výrazných chutí, ktoré vytvoria kontrast s vyprofilovanou chuťou tohto piva. Tradičné aj netradičné jedlá v harmonickom spojení s týmto zlatistým mokom prinesú nezabudnuteľný kulinársky zážitok.“

Na skvelý gastronomický zážitok nabáda aj šéfkuchár Jaroslav Žídek: „Dobré jedlo s pohárom piva patria k príjemným stránkam nášho života, ktorých nikdy nie je dosť. Gastronómia sa dnes neriadi presnými pravidlami, nemennými zásadami, ako to bolo možno v minulosti. Každý pije a má piť to, čo mu pri danom jedle chutí. Sú však jedlá, ktoré si dobre vychladené pivo za spoločníka doslova pýtajú – napríklad kačka, hus alebo bravčová pečienka. V Belgicku sú obľúbenou „pivnou“ delikatesou mušle na pive, kde sa pivom mušle nielen zapíjajú, ale pridáva sa aj priamo do receptu. V Škandinávii som sa zasa naučil vynikajúce recepty na kôrovce, raky a homáre na pive. A čo slovenská a česká kuchyňa? Pivo ako súčasť varenia je vítané aj tu, pričom fantázii a tvorivosti sa medze nekladú. V podstate platí, že omáčky, ktoré sa bežne dochucujú vínom, môžete pokojne urobiť aj na pive. A nie sú zďaleka jediným jedlom, ktorého chuť sa skvele snúbi so sladko-horkou chuťou zlatistého moku. Prinášam Vám dve desiatky exkluzívnych receptov k pivu. Buďte si istí, že chutia tak skvele, ako vyzerajú. Prajem vám pri nich veľa úspechov a zábavy vo vašej kuchyni.“

Vďaka knihe receptov, ktoré dokonale ladia s pivom Pilsner Urquell, si môžu gurmáni z radov milovníkov plzenského piva poľahky pripraviť lahôdky ako pečené jahňacie lýtko, hovädzie rebrá so slivkovou omáčkou, jelenie ragú so šípkovým džemom alebo aj domácu zverinovú paštétu. Všetky jedlá z publikácie s názvom „Jaroslav Žídek – Z mojej kuchyne“ pripravia v kombinácii s pivom Pilsner Urquell prekvapujúci gastronomický zážitok.


Ako skončilo prvé kolo súťaže? Na otázku "Akej národnosti je šéfkuchár reštaurácie, ktorá sa v hodnotení TREND TOP reštaurácie a hotely 2012 podľa celkového počtu bodov umiestnila ako 10. najlepšia v Banskobystrickom kraji?" správne odpovedalo 142 zo 198 súťažiacich. Správna odpoveď bola "Francúz" a dala sa nájsť v hodnotení reštaurácie Ile de Ré kremnického hotela Golfer. Zo správnych odpovedí sme vyžrebovali 10 výhercov, ktorí od nás dostanú e-maily s ďalšími informáciami.

Druhé kolo súťaže malo 271 účastníkov. Na otázku "V ktorom meste alebo obci sa nachádza reštaurácia, ktorá sa ako jediná mimobratislavská dostala do prvej desiatky rebríčka TREND TOP Reštaurácie 2012?" prišlo 256 správnych odpovedí. Samozrejme, sú to Čereňany so známou reštauráciou Afrodita. Zo správnych odpovedí sme v druhom kole vyžrebovali 11 výhercov, pretože jeden výherca z prvého kola v časovom limite nereagoval na správu o výhre. 

Počas súťaže sme vynovili dizajn TRENDreštaurácií, pod našu strechu sa presťahovalo donedávna samostatné TRENDvíno a pribudli hodnotenia hotelov. Gratulujememe výhercom a všetkým čitateľom ďakujeme za priazeň.