Festival je opäť vhodnou príležitosťou, ako spoznať najlepšie reštaurácie na Slovensku za priaznivé ceny, podmienkou je nakúp kupónov, ktoré slúžia ako „platidlo“ a návštevu reštaurácie si treba rezervovať vopred.
Festivalové menu tvoria tri jedlá – Naše ikonické jedlo, Kuchárová voľba a Chute regiónov a dá sa vybrať dvoj, alebo trojchodové menu. Najlepšie slovenské reštaurácie budú ponúkať aj štvorchodové menu. Ceny sa začínajú pri 16 eurách za dvojchodové menu (18 eur v Bratislave), 19 eur (resp. 23) za trojchodové, štvorchodové stojí 33 eur.
V sprievodnom programe sú tento rok gurmánske víkendy, ktoré sa konajú v niekoľkých hoteloch a víkendy s ponukou vín jedného z najväčších vinárskych domov v Južnej Amerike, ktoré budú v reštauráciách po celom Slovensku.
Koncept tradičných Gurmán busov sa tento rok zmenil. Trasy a termíny nie sú vopred naplánované, Gurmán busy si bude možné objednať pre skupiny minimálne osem ľudí a trasy sa budú záujemcom „šiť“ na mieru.