Meno v tomto prípade naozaj vystihuje veľkosť podniku. Jeho kapacita je totiž až 430 miest. Reštauráciu prevádzkuje spoločnosť Folks, ktorej spolumajiteľom je mediálne známy šéfkuchár Tomáš Tejbus – po fine dinningu, food trucku, malom bistre je toto ďalší segment, kde so svojím spoločníkom vo Folks Jurajom Puzderom vstúpili.
T. Tejbus je Executive chefom prevádzky a na jedálnom lístku to vidno. Okrem klasickej ponuky, aká v týchto reštauráciách je, sme v jedálnom lístku našli aj napríklad vegetariánsky tatarák, restovanú husaciu pečeň či avokádový chlieb. Na výbere surovín si dávajú podľa T. Tejbusa záležať, majú aj široké možnosti odberu lokálnych surovín.
Mamut v Poprade Zdroj: Jarmila Horváthová
V súčasnosti majú 14 druhov piva, ale pripravujú aj rotujúci výčap, ktorý bude ponúkať ďalšie štyri druhy remeselného piva, ktoré sa budú obmieňať v rámci sezónnosti a ponuky lokálnych pivovarov.
Interiér je zariadený v štýle športových pohostinských zariadení s veľkými obrazovkami nad barom, dominuje drevo, tehla, čalúnené sedenie, spestrujú ho rôzne artefakty, vrátane veteránu priamo vnútri.
Bonusom je určite terasa s výhľadom na Vysoké Tatry a na poschodí sú aj konferenčné priestory. Pub je prvou časťou projektu, do konca roka k nej má pribudnúť 3-hviezdičkový hotel.
„Do Mamuta chceme postupne vdýchnuť aj kúsok kultúry a pripravujeme rôzne koncerty, talkshow a ďalšie tematické eventy. Našou ambíciou je byť vyhľadávaným miestom aj vďaka chutnému jedlu za rozumné peniaze, nielen ponuke piva a nápojov,“ hovorí o zámeroch podniku T. Tejbus.