Jeho viedenská reštaurácia Steiereck má dve hviezdičky od Michelina, stabilne sa umiestňuje medzi 15-timi najlepšími reštauráciami sveta podľa The World´s 50 Best Restaurants a už bola aj v prvej desiatke. Nedávno prišiel predviesť svoje umenie a podeliť sa o niečo zo svojho know -how aj do Bratislavy, bol hlavnou hviezdou 5. ročníka odborného sympózia Gastronomy Slovakia.
Huby v kuchyni
Ako hlavná hviezda varil, tak ako je zvykom na podobných podujatiach posledný – ale v Bratislave naňho neboli zvedavé stovky, ale len desiatky ľudí, tí čo si tu pár hodín (ale zase nie veľa) naňho počkali...
Tí ktorí vydržali určite neoľutovali, dostali zasvätený výklad o používaní húb v gastronómii – že to rozhodne nie sú len šampiňóny a dubáky, prípadne sezónne kuriatka, čo je v kuchyni využiteľné (pri prekladaní botanických názvov sa tlmočníčky pri simultánnom preklade riadne zapotili...).
Spolu so svojimi asistentmi pripravil slávny Rakúšan aj päť receptov z húb, od predjedál až po dezert, kde kombinoval huby s jablkami. Podľa H. Reitbauera chcú hosťovi ponúkať v reštaurácii niečo iné, ako na čo je zvyknutý a preto majú napríklad aj „someliera chleba“, denne ponúkajú niekoľko druhov.
Miestne suroviny
Dobrá reštaurácia musí byť podľa neho tiež spojená s produktami, ktoré sa chovajú a pestujú okolo, má v prvom rade využívať a uprednostňovať produkciu miestnych chovateľov a pestovateľov a nie miestnych veľkoobchodov.
Na pódiu Gastronomy Slovakia sa ale nestratili ani mladí slovenskí šéfkuchári, ktorí varili pred H. Reitbauerom. Tí, ktorí sa tu predstavili, varia po celom Slovensku - Lukáš Hesko v Trnave, Michal Konrád v Bratislave, Daniel Marek v Bratislave, ktorú zamenil za Dubnicu, Jozef Breza v Batizovciach a Michael Thiry v Košiciach.