Tokijský Tsukiji je jeden z najväčších rybích trhov na svete - ak nie úplne najväčší. Denne sa tam predá okolo dvoch ton rýb a darov mora. Trh má dve časti - vonkajšiu a vnútornú. Vonkajšia časť je voľne prístupná počas celého dňa pre turistov. Nachádzajú sa v nej reštaurácie, malé obchody ponúkajúce sušené ryby a morské plody, koreniny a rybárske pomôcky.

Vnútorná časť je otvorená pre verejnosť iba v určený čas. Je v nej množstvo stánkov s rybami a morskými plodmi, ktoré domáci rybári predávajú maloobchodníkom a reštauráciám. Turisti tam majú obmedzený prístup kvôli plynulej prevádzke a biznisu.

Konajú sa tu slávne aukcie, na ktorých sa dražia tuniaky. Ak sa chcete na aukciu dostať, musíte si nastaviť poriadne skorý budíček, ale ani to nezaručuje vstup. Počet návštevníkov je limitovaný, treba si vystáť rad o piatej ráno pri jednej z brán rybieho trhu. Každý deň sa tam dostane iba prvých 120 záujemcov.

A na osvieženie jedno video. Takéto sladkosti vyrábajú a predávajú v tokijských pouličných stánkoch:


Michal Konrád (1983) je šéfkuchárom bratislavskej panázijskej reštaurácie Fou Zoo - v rebríčku TRENDreštaurácie.sk so 182 bodmi aktuálne tretej najlepšej reštaurácie na Slovensku a držiteľky ocenenia Gurmán Award - Prémiová reštaurácia roka 2012. Michal je rodený Bratislavčan, ktorému zachutila vôňa diaľav. Má za sebou päťročnú prax pod vedením Andrewa Lassettera na vedúcich pozíciách v prestížnych londýnskych reštauráciách Cocoon, Kyashii a Chino Latino. Kuchyňu Foo Zoo vedie od otvorenia podniku na jar roku 2010.