Rovnako prekvapujúce ako víťaz, sú tímy na druhom až štvrtom mieste – Nórsko, Island a Maďarsko. Až za nimi skončilo domáce Francúzsko. Maďarsko prekvapilo víťazstvom v európskom finále, ktoré sa konalo v máji minulý rok v Budapešti a že to nebola náhoda, potvrdilo aj v svetovom finále.

To sa koná každé dva roky v Lyone a súťaží v ňom vždy 24 dvojčlenných kuchárskych tímov z celého sveta, víťazov regionálnych kôl. Tí musia presne za 5,35 hodiny pripraviť kompozíciu z mäsa a rýb a tento rok to bolo aj jedlo ne na báze zeleniny, ovocia a semiačok.

Keďže tento rok sa konal jubilejný, 30-ty ročník súťaže, aj výber surovín, ktoré organizátori vybrali pre súťažiacich na varenie, bol slávnostný –  kurča Bresse, ktoré pochádza špeciálne z tejto oblasti , severovýchodne od Lyonu. Je známe svojimi modrými nohami, bielym perím a výrazne červeným hrebeňom, čo sú farby francúzskej trikolóry . Druhou surovinou boli kôrovce, čo sú vlastne suroviny, ktoré sa používajú v slávnom lyonskom recepte, ktorého základ tvorí kurča a raky. 

bocuse poradie Zdroj: Bocuse d Or