To znamená, že všetky ubytovacie zariadenia musia byť od pondelka po dobu 14 dní zatvorené. Doteraz hotely a penzióny otvorené mohli byť, nemohli mať však otvorené reštaurácie, bary atď., jedlo si mohli hostia objednávať len na izby a tiež nemohli v nich fungovať wellness prevádzky.

Asociácia hotelov a retaurácií vyzývala majiteľov hotelov už minulý týždeň, aby v záujme zabránenia šírenia koronavírusu svoje prevádzky zatvorili. Mnohé mestské hotely napríklad v Bratislave, kam chodí najmä firemná klientela a zahraniční hostia  tiež zatvorili už minulý týždeň po tom, čo firmy v nich zrušili všetky podujatia a Slovensko uzatvorilo pre zahraničných návštevníkov hranice.

Reštaurácie môžu fungovať, ale v obmedzenom režime, do tretej poobede a aj to nie ako klasické reštaurácie, môžu predávať len cez okienko, resp, si tam hostia môžu pre jedlo prísť, alebo môžu robiť donáškovú službu.

Reštaurácia Kogo má miesto na odber jedla pri vchode Zdroj: Kogo

Kogo - preberanie jedla pred reštauráciou, Kogo avizuje že to robia bezkontaktne, bezpečne, bez poplatkov a bezhotovostne Zdroj: Kogo