Okrem bežnej hotelovej prevádzky tu viedol aj fine dinningovú reštauráciu Sissi, ktorá fungovala len na rezervácie a s niekoľkochodovým degustačným menu. Manažment hotela sa netajil vysokými ambíciami, o.i. úmyslami získať hviezdičku od Michelina (čo, ako znalci vedia, nie je také jednoduché, keďže Slovensko si zatiaľ Michelin nevšíma a ak by niektoré reštaurácie prichádzali do úvahy, tak jedine z Bratislavy a okolia do edície Main Cities of Europe, ale ani Bratislava sa tam zatiaľ nedostala).
Michelin-Nemichelin, realita je taká, že od minulého týždňa už Gabo Kocák pre Lomnicu nepracuje, hotel a šéfkuchár ukončili spoluprácu. G. Kocák pracuje podľa jeho slov na ďalších projektoch, okrem iného plánuje aj otvorenie dvoch prevádzok vo Vysokých Tatrách, resp. pod Tatrami. „Momentálne riešim priestory, takže ešte neviem povedať kde, nepôjde ale o nijaký fine dinning. Skôr by to malo byť o domáckej kuchyni, ktorú v reštauráciách bežne nedostanete, o jedlách ako je sviečková, či pľúcka na smotane, ale v modernejšom ponímaní,“ vysvetľuje. Predpokladá, že nové prevádzky by mohol otvoriť do konca roka.
Viac venovať sa chce aj reštaurácii Culinarium v Starom Smokovci, o ktorú sa počas pôsobenia G. Kocáka starala jeho manželka Nikol. Od februára by sem mal nastúpiť ako šéfkuchár zástupca G. Kocáka z hotela Lomnica. V tom momentálne vedie kuchyňu ako zastupujúci šéfkuchár Milan Šavel.