Pätnásť reštaurácií sa tento rok na Slovensku zapojilo do projektu « Chuť Francúzska » (Gout de France), ktorý tretí rok začiatkom jari organizuje francúzske ministerstvo zahraničných vecí pod taktovkou renomovaného šéfkuchára Alaina Ducasssea v rámci mesiaca Frankofónie, celosvetovej oslavy francúzskeho jazyka a kultúry.
Šéfkuchári na celom svete v tento večer pripravia svojim hosťom večerné menu, ktorým podčiarknu renomé francúzskej kuchyne, jej inovatívne prvky a hodnoty, ale s použitím aj regionálnych surovín. Na tanieroch tak bude napríklad homár, ale aj zubáč, divá kačica aj bravčová panenka.
Do projektu sa zapojili podniky po celom Slovensku, zaujímavé je, že len dva z nich sú v Bratislave – reštaurácie Savoy a Signature. V Košiciach sa bude po francúzsky jesť v troch podnikoch – Slávia, Zore a Le Colonial. Ďalšie zapojené reštaurácie sú Le Griffon v Piešťanoch, Mikado v Nitre, kaštieľ Mojmírovce pri Nitre, v Trenčíne je to reštaurácia Diva pri Synagóge, v Banskej Štiavnici reštaurácia hotela Bristol, v neďalekej Kremnici Ille de Ré. V Banskej Bystrici je to Restaurant Pigis, vo Vysokých Tatrách a pod nimi je to reštaurácia hotela Lesná, Fabrika v Poprade a reštaurácia hotela Hviezdoslav v Kežmarku. ,
Minulý rok sa do projektu zapojilo 1715 reštaurácií v 150 krajinách sveta, čo predstavuje nárast o 30% oproti roku 2015 (vtedy to bolo 1385 reštaurácií ). Zo Slovenska sa zapojilo 14 reštaurácií (oproti 15 v r. 2015).