Vášeň pre motorky a kultový americký film Easy Rider sa stal leitmotívom novej bratislavskej reštaurácie. Podnik Easy Rider restaurant & bar na prízemí novostavby administratívnej budovy na Kutuzovovej ulici neďaleko nákupného centra Polus má za sebou mesiac prevádzky.

Majiteľova záľuba sa podpísala pod koncept podniku. Dizajn interiéru evokuje svet motoriek a životný štýl ich majiteľov v ére hippies  Výrazné farby, červené kožené boxy, po stenách zbierka modelov motoriek, len jukebox zatiaľ chýba.

Aj jedálny lístok je zostavený tak, aby korešpondoval so zvoleným konceptom podniku, ale najmä, aby vyhovoval tunajšej klientele. „Veľa cestujem a stravujem sa po reštauráciách už od 18-tich rokov. Viem čo mi na reštauráciách prekáža, a toho sa chcem v mojej prevádzke vyvarovať. Zakázal som napríklad používať umelé dochucovadlá. Používame čerstvé suroviny a polotovary len najnutnejšom prípade.“ Vysvetľuje majiteľ Easy Rider Michal Holička. Ako dodáva: nič, čo by sám nezjedol sa nedostane na stôl hosťa.

Zdroj: riderII

Zostavovanie samotnej ponuky však prenechal na prevádzkara Michala Dočolomanského ml. Ten do menu zakomponoval čo-to z kuchyne USA aj pár vlastných receptúr. Pyšný je najmä na „Dočkovu omáčku“ zo zeleného korenia. Jeho nápadom je tiež „bravburger,“ hamburger s bravčovou fašírkou alebo steak a´la Wellington, plátok bravčovej panenky zapečený v lístkovom ceste s plnkou z kuracej pečene.

V Easy Rider sa od ôsmej podávajú tiež raňajky a trojchodové denné menu za cenu 4,20 eur. Je síce najdrahšie z okolitých podnikov, ale ako obaja páni zhodne tvrdia, konkurovať chcú veľkosťou porcií a kvalitou.