Stabilné tímy v gastronómii sú však veľkou výnimkou (koniec koncov zamestnanci sa často menia aj v iných odvetviach, v reštauráciách to ale hostia môžu viac pocítiť). Jednou z tých mála je bratislavská reštaurácia Liviano – manažérku Adrianu Husákovú a šéfkuchára Martina Mikloška tu stretávame už 11 rovnako ako členov servisu.
Nedávno sa tu konala degustácia jarného menu, v ktorom Martin Miklošík ,ktorý už roky patrí medzi slovenskú kuchársku špičku spojil aj netradičné chute. „Rád ich spájam. V jarnom menu používame medvedí cesnak, bielu hľuzovku, smrčky, či špargľu. Všetko, čo toto obdobie v prírode ponúka a zároveň ladí s celým prostredím a filozofiou našej reštaurácie,“ dodáva Miklošík.
Pripravil v rámci neho aj skrei tresku, ktorá sa loví len pár mesiacov v roku ale aj jedlá, v ktorých boli použité klasické slovenské suroviny, napríklad bryndza a slovenská ryža, ale v kombináciách, ktoré korešpondujú s modernými gastrotrendmi.
Na tradičné chute, ale v modernom prevedení vsadil M. Miklošík aj pri dezertoch ako sú banán v čokoláde, či mliečna ryža s kokosom a mangom. Ak sa niekedy hovorí, že dezert má byť nielen sladkou bodkou ale aj vyvrcholením stolovania, v tomto prípade to tak bolo.