K značkám pív Zlatý bažant, Sariš a Pilsner Urquell, ktoré sa v niektorých prevádzkach čapujú priamo z tankov, pribudla ďalšia – Veľkopopovický Kozel.
Ide o pokročilú technológiu, vďaka ktorej sa pivo nečapuje z klasických sudov, ale z moderných antikorových tankov s objemom 5 alebo 10 hl.
Nepasterizované pivo dovezené z pivovaru v tepelne izolovanej cisterne sa stáča do nepriepustného vaku, ktorý je vo vnútri tanku (tzv. systém bag-in-box).
Zlatý mok sa následne čapuje tlačením vzduchu na vak. Vďaka tomu nepasterizované pivo neprichádza do styku s kyslíkom a zabraňuje sa tak jeho zvetrávaniu. Pivo čapujú zatiaľ na troch miestach v Bratislave a okolí – v prevádzkach Formula v Devínskej Novej Vsi, La Paloma v Ivanke pri Dunaji a Orim v bratislavskej Dúbravke.
Súvisiace články
Foto na titulke – Kozel