Francúzska automobilka vytvorila jedinečný kus cateringového auta pre, ako inak, francúzsku firmu. V podstate to je mobilný ustricový bar. Na jeho tvorbe Peugeot Lab Design Team spolupracoval priamo s firmou Gillardeau. Projekt dostal názov La Marcelle.
Zákazníci, ktorí budú mať záujem o ustrice priamo na jedenie budú mať možnosť pozrieť si celý proces prípravy. Dá sa to vďaka výsuvnému stolu a stene. Rozloženie auta trvá jednému človeku iba pár minút, takže netreba žiadne výrazné prípravy na rozloženie malého podniku.
Peugeot Expert podľa Gillardeau má okrem výsuvných modulov aj umývadlo, nutnú chladničku, veľa odkladacích priestorov a prísun teplej vody. Zadná výsuvná stena ponúkne zázemie na prípravu pokrmu.
Peugeot Gillardeau food truck - navonok vyzerá ako Expert Zdroj: Peugeot
Vzhľadom na výšku auta sa dá ustricový bar rozložiť aj v podzemných parkoviskách. Ale to, že sa to dá nie je práve nutné skúšať. Veď kto by chcel jesť lahôdky v ovzduší plnom častíc z výfukov vozidiel?
Veronique Gillardeau, riaditeľka rovnomennej firmy o aute povedala: "Naozaj ma zaujal dizajn konceptu Peugeot Bistrot du Lion prezentovaný v apríli 2015. Vždy som chcela ponúkať možnosť ochutnať naše produkty v cestovnom balení, ktoré by bolo štýlové, moderné a praktické. Prezentovanie našej práce zákazníkom mi umožňuje pokračovať a skúšať nové veci."
Peugeot Gillardeau food truck - príprava priamo pred očami zákazníkov Zdroj: Peugeot