Za začiatok sezóny to najlepšie – túto filozofiu zvolili v D Steakhouse pri príprave prvého Steak and Wine Clubu po letnej pauze, ktorým začali tretí ročník stretnutí s úspešnými  a zaujímavými vínami a vinármi, ktoré vždy kombinujú so špičkovou gastronómiou.

Preto sa servírovali tri druhy ustríc, Rib eye steak Black Angus USDA prime a mäsová „ikona“ za ktorú je považované na celom svete Tajima-gyu Kobe grade 10+/A5 . Treba podotknúť že naozajstné Kobe, to znamená z dobytka rasy Tajima chovaného okolo japonského mesta Kobe na ostrove Honšú. Je najdrahším hovädzím mäsom na svete,  kilogram sa predáva za 400-600 EUR a viac a je japonským národným pokladom, jeho vývoz do Európy je povolený až od júla 2014.

Rib eye steak Black Angus USDA prime Zdroj: Jarmila Horváthová

Rovnako výnimočné je aj vinárstvo, ktorého vína sa počas prvého Steak and Wine Clubu podávali  a jeho majiteľka Marina Cvetič, ktorá ich prišla prezentovať.

Tento krát to boli vína z vinárstva Masciarelli Tenute Agricole z talianskej provincie Abruzzo, vinárstva, ktoré  bolo v roku 2004 vyznamenané ako Najlepšie vinárstvo Talianska a jeho Moltepulciano d´Abruzzo Villa Gemma, patrí medzi kultové talianske vína.

Vína z tohto vinárstva majú v Kogo - Ristorante dal 2006, sesterskej reštaurácii D Steakhouse  už od začiatku, ale ... takmer to tak nebolo. Majiteľ Dalibor Gergel s úsmevom spomína, že keď videl na vínnej karte, ktorú zostavila jeho manželka, víno v ktorého názve bolo meno Marina Cvetič, chcel ho zo zoznamu vyškrtnúť, ako netalianske.

Lenže... to zakladateľ vinárstva a vinársky vizionár v provincii Abruzzo  Gianni Masciarelli pomenoval celú, dnes už kultovú radu vín po svojej manželke Marine, rodáčke z Belehradu. Prišla do vinárstva, vo vtedy bohom zabudnutom kraji vinárskeho Talianska v roku 1987 a už neodišla. Spolu s Giannim ho viedla ako šéfka obchodu a po jeho nečakanej smrti v roku 2008 prevzala vedenie vinárstva kompletne. Popri tom stihla porodiť druhé dieťa, ktoré nosila pod srdcom, keď jej manžel zomrel.

Za osem rokov sa jej podarilo podstatne zvýšiť produkciu vína, vinárstvo dnes produkuje 18 značiek v 5 produktových líniách od kvalitných vín na bežnú spotrebu až po prémiovú líniu. Má vinice v štyroch provinciách Abruzza, dve pivnice a ako sa v Taliansku patrí, produkuje aj olivový olej. Vína vyváža do 55 krajín sveta a viac než polovica ročného obratu sa tiež urobí v zahraničí. Vlaková loď vinárstva  Moltepulciano d´Abruzzo Villa Gemma ( v Bratislave sa podával ročník 2006) sa už 30 rokov umiestňuje v rôznych rebríčkoch a bedekroch medzi 50 najlepšími vínami Talianska. Tak isto vinárstvo samotné zaraďuje Wine Spectator pravidelne medzi 100 najlepších vinárstiev Talianska a nebolo tomu inak ani tento rok.