Keď sa budete prechádzať uličkami "starej" Bratislavy, kde to dýcha históriou a v súčasnom predvianočnom čase je atmosféra Starého mesta naozaj malebná, zavítajte aj do centra fyzioterapie REHABILICA na Grösslingová 7. Tu Vám poradia ako si vypestovať nové stravovacie návyky. Skúsený tím profesionálov, s viac ako 25 ročnými skúsenosťami Vám poradí v oblasti stravovacích návykov, zdravia a fitness. Ak Vás zaujíma skutočná realita zaujímavého sveta zdravia, nie západná preexponovaná fikcia, nové vedecké poznatky v modernej športovej výživy, na Grösslingová 7 ste na správnom mieste. Termíny sú k dispozícii cez stránku https://www.rehabilica.sk , kde nájdete aj všetky kontakty.

Zdroj: Športové poradenstvo – Inform.

Chutná ryba alebo skrytý problém ?

Výživoví poradcovia hovoria o dôležitosti konzumácie rýb. V poradenstve Inform  www.informs.sk, Vám vždy povedia pravdu,  bez cenzúry. Napríklad častá otázka v súvislosti s rybím mäsom a morskými "plodmi" : Ako si správne zvoliť z veľkého výberu filetov z tresky? Kľúčovým faktorom pre chuť a kvalitu ryby je čo najkratšia doba medzi výlovom a spracovaním. Morské ryby sa lovia ale často ďaleko od pobrežia. Preto sa ryby začali filetovať a zamrazovať okamžite na palubách lodí. Taká rybia surovina sa nazýva „seafrozen“ , v preklade zamrazené na mori. Pri morských rybách patrí k najzávažnejším problémom vysoký obsah ortuti, ktorý môže mať zlý vplyv najmä na ľudský plod, ak ryby skonzumuje tehotná žena, alebo na vývoj mozgu u menších detí. S výnimkou tehotných a dojčiacich žien a detí môžete tieto ryby párkrát do mesiaca konzumovať, bez toho aby ste ohrozili svoje zdravie. Podľa nedávno zverejnenej štúdie sa obsah ortuti v oceánoch za 150 rokov, teda od čias priemyselnej revolúcie, vplyvom ľudskej aktivity až strojnásobil. Číslo je podstatne vyššie, než sa doteraz predpokladalo a vedci dúfajú, že nové dáta zvýšia povedomie o následkoch kontaminácie životného prostredia ortuťou. Máme pre Vás samozrejme riešenie či dobrú radu. čo teda s tým ?  
Mimochodom zamysleli ste sa nad tým, ako často konzumovali morské plody naše staré mamy a otcovia, a ako často ich konzumujete Vy, a aký to má vplyv na Váš organizmus ?  Ak chcete nájsť odpovede na tieto otázky, a  naozaj spraviť niečo pre svoje zdravie, navštívte nás na Grösslingová 7.

Autor:
Mgr. Pavol Ferenc,PhD. - športové poradenstvo Inform,s.r.o,  vzdelávanie v športe.