Reštaurácia hotela Matyšák, Bratislava
Zdroj: Foto:etrend
Mimo Slovenského Grobu má určite najširšiu ponuku špecialít z husí a kačíc reštaurácia hotela Matyšák v Bratislave. Tu majú osobitné menu z husaciny a osobitné z kačaciny. Okrem klasiky ponúkajú aj menej tradičné jedlá, napríklad Husacie žalúdky na paprike so zemiakovým krémom, Domácu paštétu z kačacej pečene s pečeným cesnakom a penou zo zeleného korenia, či Kačaciu pečeň sous-vide s vlašskými orechmi, hruškovým pyré a želé z burčiaku. Kačacie stehno si možno dať nielen s klasickými lokšami a kapustou, ale napríklad aj s fazuľovým pyré a pečenou cibuľkou. V prípade tejto reštaurácie tiež platí, že je dobré si miesto vopred rezervovať, mávajú tu v jeseni plno.