Island je krajinou krásnych prírodných scenérií, mýtov a legiend. Rozhodne však nie je rajom pre poľnohospodárov. Slnko vykukne len občas a veľkú časť roka na ostrove mrzne. Miestni pestovatelia však našli spôsob, ako s prírodnými podmienkami „vybabrať“. Využili, čo mali po ruke.

Vďaka geotermálnej energii sa zelenine a ovociu darí aj zime. Na jednej z najväčších fariem, Hveravellire, vypestujú podľa údajov Svetového ekonomického fóra (SEF) ročne 500 ton uhoriek, paradajok a paprík.

Systém používajú farmy už dvadsať rokov, technológia stále napreduje,

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa