Bratislavský hotel Kempinski Riverpark má nového šéfkuchára. Bývalého šéfa hotelovej kuchyne - Bélu Riecka, ktorý prijal miesto v jednom z hotelov siete Kempinski v Číne vystriedal Imre Maraczi.

Pochádza z Maďarska, v sieti Kempinski štartoval pred rokmi svoju kariéru. V budapeštianskom Kempinski Hotel Corvinus to dotiahol z učňa na zástupcu šéfkuchára. Potom išiel zbierať skúsenosti do zahraničia, do Nemecka, kde pracoval v reštaurácii Gasthof und Weingut Schwarzer Adler, ktorá bola ocenená aj hviezdičkou od Michelina. Po návrate z Nemecka pracoval napríklad ako executive chef v budapeštianskom Polus Palace Thermal Golf Club Hotel, ktorý bol dva krát vyhlásený za najlepší wellness hotel sveta.

Posledné roky strávil v Egypte, viedol kuchyne v troch hoteloch v Sharm el Sheiku a potom v Tabe, kde bol executive chefom v hoteli Hyatt Regency Taba Heights. Návratom do siete Kempinski sa mu podľa jeho slov splnilo veľké želanie, keďže jeho cieľom bolo opäť niekedy pracovať pre túto sieť. V Bratislave chce variť

jedlá založené na surovinách pochádzajúcich z tohto regiónu v modernom a zdravšom prevedení a menu „okoreniť“ aj exotikou, keďže je veľkým priaznivcom napríklad thajskej a arabskej kuchyne.