Pravdou je, že v špičkovej svetovej gastronómii nie je veľa žien šéfkuchárok, sú však úspešné. Napríklad aktuálne z deviatich talianskych trojhviezdičkových reštaurácii dvom šéfujú ženy. Taktiež dvom z jedenástich španielskych trojhviezdičkových michelinových reštaurácii vládnu ženy. Počet žien v špičkovej gastronómii zaznamenáva výrazný vzostup naprieč všetkými kontinentmi a aj na Slovensku existujú reštaurácie, kde šéfuje kuchyni nežná polovička ľudstva.

Tou najúspešnejšou je popradský rodinný podnik Víno & Tapas, kde je spolumajiteľkou a šéfkuchárkou Zuzana Sisáková. Reštaurácia sa posledné roky umiestnila v TOP 10 najlepších reštaurácií Slovenska v hodnotení TREND TOP reštaurácie a hotely a získala ocenenie Reštaurácia pána Šefkuchára.  Z. Sisáková sa umiestňuje v TOP 20 najlepších šéfkuchárov Slovenska.

Dnes podnik oslavuje desiate výročie otvorenia a pri tej príležitosti vymysleli nový projekt, ktorý má upozorniť na umenie žien – šéfkuchárok. Nazvali ho LadyChef a Zuzana Sisáková privíta a predstaví v rámci neho medzinárodnú ženskú kuchársku elitu.

Sisáková Zuzana Zdroj: Víno & Tapas

Hosťujúce šéfkuchárky pripravia jedenkrát štvrťročne (jarné, letné, jesenné, zimné) spoločné menu „štyroch rúk“, keďže ho budú spolu kreovať a pripravovať hosťujúce šéfkuchárky a domáca pani. .

Projekt odštartuje v septembri jediná žena ocenená Michelinovou hviezdou vo „východnej“ Európe podľa Michelin guide 2018. V utorok 11. septembra 2018 Zuzana Sisáková privíta šéfkuchárku budapeštianskej michelinovej reštaurácie Costes, Eszter Palágyi. Reštaurácia Costes pod jej vedením získala okrem hviezdy od Michelina aj prvé miesto v Top 10 reštaurácii Maďarska podľa hodnotenia maďarského Dining Guide 2018 a bola vyhlásená za reštauráciu roka 2018 v Maďarsku. Predsedom jury nebol nik menší ako šéfkuchár Enrico Cerea z trojhviezdičkovej michelinovej reštaurácie Da Vittorio v talianskom Brusaporto.

Mená nasledujúcich, medzinárodne rešpektovaných hostiek Zuzany Sisákovej, ktoré sú už dohodnuté, budú predstavené čoskoro – hneď po fixovaní termínov, ktoré sa práve konkretizujú

Logo LadyChef pochádza od popredného predstaviteľa súčasnej slovenskej výtvarnej scény akademického maliara Petra Pollága (tiež dlhoročného Popradčana). Logo spája symbol gastronómie – kuchársku čiapku so symbolom ženskosti – sukňou a súčasne odkazuje na jemné dámske „krivky“ i michelinovú hviezdu.

Logo LadyChef Zdroj: Víno a& Tapas

Podľa spolumajiteľa reštaurácie Petra Sisáka, chcú projektom nielen priblížiť umenie svetových šéfkuchárok slovenským nadšencom výnimočnej gastronómie, ale aj naopak – majú ambíciu predstaviť Slovensko a jeho gastronómiu špičkovým zahraničným šéfkuchárkam a ich sprievodu.