Aj to bol dôvod, prečo v roku 2018 vydala Simona Budinská, zakladateľka portálu Kavickari.sk, knihu Gastrolove, o ktorej hovorí ako o (ne)učebnici pre ľudí, ktorí začínajú podnikať v gastronómii  a v ktorej na otázky, ktoré by ich mohli (mali) zaujímať, odpovedajú skúsení odborníci z praxe.

Okrem začínajúcich podnikateľov je kniha určená tiež študentom hotelových škôl, ale aj milovníkom kávy či dobrého jedla, ktorých podnikanie v gastre „len“ zaujíma. Uvedenie knihy na trh sprevádzal minulý rok nultý ročník (ne)konferencie Gastrolove.

(Ne) učebnica Gastrolove Zdroj: Gastrolove

Naň budúci týždeň nadviaže prvý ročník, ktorý sa ale bude konať v Trnave 19. septembra v Synagóge pod záštitou trnavského župana Jozefa Viskupiča.

Opäť pôjde o viac neformálnu ako formálnu akciu, rozprávať sa bude o káve, zostavovaní vínneho lístka, etikete v gastronómii, vybavení kuchýň, marketingu, cenotvorbe, krízovom manažmente aj o najväčšom probléme súčasných reštaurácií, o zamestnancoch.