Na Weissbier treba zasa dva druhy nemeckého chmeľu i nemecké kvasnice a na silný Stout dva druhy britského chmeľu a britské kvasnice. A keď sa 39-ročný sládok Andreas Hegermann Riis chystá variť Pilsner, pivo, ktoré odporúča k bielej rybe alebo pizze, používa chmeľ z Plzne.

Kvasnice naň sú od americkej firmy Pilsner Lager yeast a slad pochádza, ako u každého z jeho pív, od spoločnosti Viking Malt z fínskeho mesta Lahti, ktorej patrí šesť veľkých producentov sladu z kvalitnej úrody v Škandinávii, Poľsku a Litve. Iba voda je miestna, z neďalekého dvetisíc ročného ľadovca Bogerbreen.

Z baníka pivovarník

Týchto päť druhov piva sa varí v najsevernejšom pivovare na svete v najsevernejšom meste na svete v nórskom Longyearbyene s 2 200 obyvateľmi na súostroví Špicbergy v Severnom ľadovom oceáne medzi severnou Európou a Severným pólom.

Jeho majitelia, manželia Anne Grete a Robert

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa