Šéfkuchárskych reštaurácií, teda takých kde je šéfkuchár aj majiteľom, alebo spolumajiteľom podniku, je na Slovensku ešte stále žalostne málo, tento týždeň však jedna pribudne.

Vlastnú reštauráciu otvára 27.februára šéfkuchár Igor Čehy. Nachádza sa v Modre, volá sa Mlyn 108, keďže je v zrekonštruovaných priestoroch bývalého mlyna. „Kuchyňa bude moja, ale ak by sme ju chceli nejako zaškatuľkovať, tak by sa dala označiť ako medzinárodná s preferenciou domácich produktov, Základ budú tvoriť čerstvé suroviny od lokálnych dodávateľov.“ vysvetlil I. Čehy.

Kuchársku kariéru začínal v reštaurácii Casablanca, ktorá patrila na začiatku 90-rokov medzi vychytené bratislavské podniky, potom pôsobil v ďalších, v tom čase špičkových reštauráciách, napríklad Caribic´s, Medusa, Savoy, pracoval aj ako executive chef v Grandhoteloch v Nízkych a Vysokých Tatrách. Jeho posledným pôsobiskom bola reštaurácia Brasserie La Marine, kde robil koncept a pôsobil tu do minulého roka. Je slovenským Kuchárom roka 2007, hlavným slovenským lektorom v Yves Thuries Culinary Academy, ktorá robí kurzy pre profesionálnych kuchárov, ale vedie aj kurzy varenia pre laikov.

Igor Čehy je tak spolu s Jaroslavom Žídekom, ktorý varí „vo vlastnom“ od novembra 2012, ďalším zo špičkových šéfkuchárov pôsobiacich na Slovensku, ktorý bude variť v svojom podniku.

Zdroj: Foto: Mlyn 108