Na otázku, kam sa máte ísť kvalitne najesť, ak sa ocitnete pracovne, alebo súkromne na Myjave alebo okolí, máme jednoznačnú odpoveď – do reštaurácie Albertina na prízemí hotela Štefánik. Elegantne zariadený podnik ponúka gastronómiu na vyššej úrovni ako je zaužívaný priemer, má pekný jedálny lístok so zaujímavými jedlami a organizuje rôzne gastronomické akcie. V Albertine vedia, že dobrú reštauráciu robí okrem personálu, ktorý obsluhuje v bielych rukavičkách aj šikovný šéfkuchár a jeho meno nájdete na jedálnom lístku.

V Albertine sme vyskúšali efektne naservírovaný (aj „obyčajná“ polievka sa dá takto naservírovať) ale najmä chutný Slepačí vývar s rezancami (1,79) a Tradičnú myjavskú kapustnicu (3,49) tej bola naozaj statná porcia, menším jedákom určite vystačí aj ako hlavné jedlo. Chutil nám aj Tartar zo pstruha (4,90), na všetkých jedlách vidno, že kuchyňa si na úprave na tanieri dáva záležať.

Vydaril sa aj Teľací steak (17,89), Jahňacie kotlety s vínovou omáčkou a grilovanými šúľancami (13,89) boli trochu žuvacie, ale oceňujeme zaujímavú kombináciu surovín.

Pochutili sme si aj na dezertoch – Créme brulée s jahodovou omáčkou (3,49) spĺňalo to, čo sa od tohto typu dezertu očakáva, Čokoládová tortička Volcano (3.99) neprežila síce bez ujmy vyklopenie z formy, ale inak bola chutná a radšej takáto drobná „nehoda“, ako by mám ju mali priniesť prepečenú. Čokoládová guľa (4,99) s drobeničkou, pomarančovým sorbetom a malinovou omáčkou je efektne servírovaná, keďže čokoládovú guľu polejú pred vami horúcou omáčkou a tá sa samozrejme roztopí, ale kombinácia sladkej čokolády a sviežeho sorbetu a omáčky je chutná.