Vo viacerých  hotelových reštauráciách sme sa v poslednom čase stretli s tým, že sa nás snažili nahovoriť, aby sme si vybrali jedlo ponúkané hosťom v rámci polpenzie. Robí sa to najmä vtedy, keď je hotel plný a pre kuchyňu je varenie a la carte časovým stresom. V podstate je to pre hostí výhodné, hlavne ak je táto ponuka kvalitná a lákavá a do úvahy berieme aj vyššie ceny na jedálnom lístku. Túto možnosť nám ponúkli aj vo Francúzskej reštaurácii a bolo z čoho vyberať. My sme sa rozhodli inak. Prezreli sme si jedálny lístok navrhnutý šéfkuchárom Jaroslavom Uhlárom a popri čakaní na jedlo sme preciťovali historické ovzdušie luxusnej reštaurácie.

Štartér bol ako má byť – malý a chutný, aby bol človek  pripravený na ďalší chod. Ochutnali sme obe predjedlá – Teľaciu paštétu s materinou dúškou s Créme fraiche a paštrnákovým sorbetom (4,50€),  a Pošírovaného zubáča na mladom hrášku s karotkovo-harmančekovým pyré a limetkovou omáčkou (5 euro), obe boli vynikajúce. Aj na hlavnom jedle sme si pochutnali, porcie však boli na nás priveľké keďže asi sú tu zvyknutí na väčších jedákov. Objednali sme si Grilovaný oštiepok na restovanej zelenine s brusnicovo-smotanovým dipom a pečenými zemiakmi s rozmarínom (13 euro), bola to veľká chutná porcia, zaujímavá kombinácia.

Pečená bravčová panenská s karotkovo-lipovým pyré a cuketou s gatinovanými zemiakmi so žihľavou (14 euro) bola mäkučká a šťavnatá, zaujímavá príprava prílohy. Pochutili sme si a našli miesto aj na dezert. Ochutnali sme Tekvice na mede (2,50 eura) a tvarohový krém na čokoládovom piškóte s marhuľovým pyré (5 eur). Výborná bodka za večerou.

V celom jedálnom lístku sú dvojaké ceny. Popri klasických je uvedená cena pre držiteľov karty Gopass, pravda ak majú nazbieraných dostatok bodov. Obsluha je milá a informovaná, posedenie v tejto reštaurácii bolo veľmi príjemné, umocňovalo ho aj to, že v susednom lobby bare hral k večeri klavirista.