Malackú reštauráciu Fine sme navštívili v jeden februárový pondelok večer. Ako je všeobecne známe, pondelky sú v gastronomickom biznise považované za najslabšie o večeroch ani nehovoriac. Toto pravidlo platilo aj v našom prípade, okrem nás bola v prednej časti reštaurácií iba uzavretá spoločnosť karu.

Mimochodom, reštauráciu nájdete bez problémov, je hneď pri hlavnej ceste a ponúka aj parkovisko pre hostí.

Interiér pôsobí vkusným, moderným dojmom. Jediné, čo nás na stole rušilo bola umelá, nie príliš pohľadná dekorácia. Jedálny lístok je ladený do medzinárodnej modernej gastronómie. Stavili na istotu chutí – pre každého niečo. Okrem toho reštaurácia niekolko krát ročne zostavuje sezónne menu, vo februári bolo postavené na ázijských špecialitách.

Príjemne nás prekvapil couvert - drobné predjedlo v podobe tuniakovej nátierky s čerstvým pečivom. Rozhodli sme sa teda vyskúšať niečo z ich sezónnej karty. Krevety v Panko strúhanke s chilli majonézou (9,80€) boli naozaj lahodne upražené, chilli majonéza bola k nim výbornou voľbou. Z a la carte sme skúsili aj lososový tatarák (6,40€), ktorý bol podávaný s chrumkavým toastom. Jemný výborne dochutený losos v kombinácií s toastom je skvelým predjedlom pre dámy. Z polievok sme vyskúšali

slepačí vývar s mäsom a rezancami alebo pečeňovými knedlíčkami (2,40€) a paradajkovú so syrom pecorino a bazalkovo-špenátovými haluškami (3,80€). Obe polievky boli chutné, obzvlášť však paradajková, v ktorej sme ocenili kúsky paradajok a bazalkovo-špenátové halušky, bola skutočne vynikajúca. Oceňujeme aj primeranú teplotu podávaných polievok – ihneď na konzumáciu. Miernym sklamaním však pre nás bol šalát Caesar (9,80€), ktorý má ako jeden z najstarších šalátov jasne stanovenú receptúru a ingrediencie a v neposlednom rade typický sardelkový dressing. Chuť sardiel v tom našom chýbala a tež slaninové chipsy na povrchu. Tiež kuracie kúsky boli na náš vkus príliš suché.

Víťazom v kategórií hlavných jedál bol rozhodne Hovädzí filet mignon

(23,80€) URU ,,Grain fed" s bylinkovými baby zemiakmi doplnený omáčkou so zeleného korenia (2,00€). Jemný steak pripravený presne podľa nášho priania – medium spĺňal všetky atribúty správne pripraveného šťavnatého steaku, omáčka bola tou správnou voľbou. Baby zemiaky boli pripravené výborne, chuť byliniek však zatienil dominantný cesnak.

Ponuka dezertov je tu slabšia. Skúsili sme preto na odporučenie obsluhy plnené palacinky s mascarpone na lesnom ovocí (5,40€), ktoré boli naozaj skvelou sladkou bodkou za príjemnou večerou.

Reštaurácia Fine stojí určite za Vašu návštevu. Okrem veľmi ochotnej obsluhy si tu každý príde na „svoju chuť“ a v neposlednom rade zaujme naozaj špičkový foodstyling chutne pripravených jedál.

Zhrnutie:

Plus: Pekný foodstyling, príjemná atmosféra a obsluha, schopný kuchársky tím

Mínus: slabšia ponuka dezertov a esspresso sme pili už aj lepšie