Pri ceste z Modry do Dubovej medzi vinicami stoji neprehliadnuteľné sídlo vinárstva Elesko. Meno dostalo podľa stredovekého strážneho hradu, ktorého zrúcanina stojí na úpätí Zárub. V modernej budove sa okrem sudov plných vína skrýva aj reštaurácia, možnosť ubytovania a galéria. Určite stojí za návštevu, aj keď dopraviť sa sem nie je celkom jednoduché. Ak prídete autom, nemôžete ochutnať niektoré z ponúkaných vín, ak verejnou dopravou, tak si to treba dobre načasovať a čaká vás aj prechádzka keďže autobusová zástavka nie je úplne blízko.
My sme prišli autom. Parkovisko je veľké, počíta sa s väčšími akciami, galéria okrem výstav býva aj miestom kultúrnych podujatí. Z parkoviska sme sa pozdĺž budovy prešli ku vchodu, cestu nám naznačoval osvetlený interiér. Samotný priestor reštaurácie je rozľahlý a na prvý pohľad trochu chladný, to je ale len prvý dojem. Neskôr sme ocenili dostatočnú vzdialenosť medzi stolmi, ktorá zaručuje súkromie pre každú spoločnosť.
Pohrúženie sa do jedálneho lístka privedie hosťa k podstate. Ponuka jedál nie je obsiahla, jedálny lístok je prehľadný, ale aj tak je ťažké si vybrať. Každé z jedál by sme totiž radi ochutnali. Na úvod sme vyskúšali kačaciu paštétu s vínovo-malinovou omáčkou (8,90 EUR), môžeme pochváliť kuchára, chute sa pekne dopĺňali a paštéta sa rozplývala na jazyku. Po ochutnaní priam volal Gaštanový krém s opečenými gaštanmi (3,70) a nesklamal. Mal jemnú konzistenciu a chutil zaujímavo, lahodne.
Pri hlavných jedlách sme pri jednom stavili na klasické chute a pri druhom na netradičné. Králičie stehno na cibuľke so slaninou podávané so zemiakovou kašou (12,60) bolo upečené do mäkka, chutilo, Pečené jelenie stehno so šípkovou omáčkou a paštrnákovým pyré (16,90) bolo naozaj zaujímavé, mäkké mäsko bolo doplnené netradičnými chuťami, ktoré ladili.
Jedlo sme zapíjali suchou Pálavou (2,80 za 1 dl), víno bolo kvalitné a za relatívne dobrú cenu. Všetky vína na karte je možné si objednať ako rozlievané. Na záver treba povedať, že hostia si môžu objednať aj šalát, bezmäsité jedlo aj jedlá slovenskej kuchyne. Cítili sme sa príjemne, boli sme spokojní aj s obsluhou a na záver sme si pozreli výstavu v galérii. Priestory priam volajú po väčších akciách.