Pod Malými Karpatmi vznikla ďalšia zaujímavá reštaurácia, tento krát v Pezinku. Má (aspoň pre nás, priznávame) dosť ťažko zapamätateľný názov Ebrietas. Jeho autori ho prekladajú z latinčiny voľne ako opojenie. Ak si ale dáte toto slovo do slovníka ukáže vám menej pekný preklad – opitosť...

V každom prípade, snahou majiteľov a personálu je, aby ste sa pri návšteve cítili opojení ich jedlom a servisom a nie mali z neho „opicu“. Ebrietas sa nachádza v podstate v centre Pezinka, len niekoľko desiatok metrov od Radničného námestia. Ak prídete autom, večer nie je problém niekde v blízkosti zaparkovať, cez deň treba mať viac šťastia.

Podnik sa nachádza na dvoch poschodiach, prízemie slúži ako reštaurácia, poschodie je fajčiarske, je tu aj osobitný barový pult  a môže byť dobrým zázemím pre partie kamarátov alebo menšie firemné akcie. Mali sme pocit že horné poschodie má väčšiu kapacitu ako dolné nefajčiarske, evidentne sa reštaurácia sa nespolieha na to, že pritiahne ľudí len na kvalitné jedlo.

Už pri vstupe vidno, že na dizajne si tu dajú záležať – čisté jednoduché geometrické tvary, v interiéri dominuje drevo – nábytok, podlaha aj krovy, tehlové obloženie stien a zaujímavo pôsobia aj kovové platne na stenách. K vytríbenému (a určite nie lacnému) dizajnu interiéru ale aj úrovni kuchyne nám, keď sme v podniku boli, nesedeli len papierové obrúsky na stoloch – úplne tie najobyčajnejšie a najlacnejšie, aké dostať. Samozrejme nemusia byť látkové, veď výber papierových v slušnej kvalite je veľký.

Jedálny lístok robil šéfkuchár Michal Šiška, s jeho fotografiou a životopisom, rovnako ako jeho zástupcu sa stretnete na webe ale aj na stoloch v letáčiku, takže ich v podniku ľahko identifikujete.

Reštaurácia avizuje na svojich stránkach sezónnosť, regionálnosť a čerstvosť, jedálny lístok pravidelne obmieňajú. Počas našej návštevy bol zameraný najmä na steaky a burgery, v mäsitom aj vegetariánskom prevedení. Práve tú – Vegi - Cícerový  burger (7euro), sme vyskúšali a aby toho zdravého nebolo príliš, dali sme si k nemu domáce hranolky (1,90 eura). Burger bol chutný, dobre dochutený, dobre doplnený prílohami, žemľa, či brioška domáca ako bolo avizované v menu, mäkká chrumkavá. Hranolkov bola slušná porcia a na spracovaní a nakrájaní bolo vidno, že ich pripravovali tu, nie v nejakej veľkovýrobni. Chutil nám aj Kurací supreme steak pripravovaný sous vide vhodne skombinovaný s bazalkovo-orieškovým rizotom (12 euro).

Dezerty mali v ponuke len dva, dali sme si Tradičné Créme Brullé (5 eur), bolo servírované na veľkom tanieri a – bolo štandardné, nesklamalo ani neohúrilo. Na to aby sme pri ňom povedali "wow" bolo treba napríklad to, aby karamelovú vrstvu urobili priamo pred podávaním, alebo ju plynovou pištoľou aspoň „občerstvili“. Pretože kontrast horúcej karamelovej škrupinky a studeného vanilkového krému je to, čo dodáva tomuto jednoduchému receptu šmrnc, tu to ale tak nebolo.